Räikkönen: Sokszor ostobaságot írnak, ezért jó a közösségi média

Forma-1, Orosz Nagydíj, csütörtök, Räikkönen, Alfa Romeo
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Kimi Raikkonen of Finland and Alfa Romeo Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen szerint a közösségi média arra mindenképpen alkalmas, hogy egy versenyzőnek legyen egy saját csatornája, ahol megmutathatja, valójában mi történik vele. Az Alfa Romeo pilótája a saját teljesítményéről és a 2021-es szabályváltozásokról is beszélt.

Kimi Räikkönen csütörtökön ünnepelte 40. születésnapját, ennek kapcsán a Sky Sports beszélgetett vele, még a Japán Nagydíj alatt. A finn versenyző elmondta, azért szerette meg az Instagramot, amelyhez 2017-ben csatlakozott, mert itt mindenki maga dönti el, mi jelenjen meg róla. Räikkönen szerint a 2021-es szabályváltozások sokkal izgalmasabb futamokat hozhatnak.

Az évek során Räikkönen megszerette a közösségi médiát Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

A Jégember sokáig nem használta egyik közösségi médiás felületet sem, de 2017 decemberében végül regisztrált az Instagramra. A kezdeti nehézségek után manapság már otthonosan mozog a felületen, és viszonylag rendszeresen posztol is.

Az Instagram erre mindenképpen alkalmas” – ecsetelte.

Ami a versenyzést illeti, Räikkönen erre a szezonra az Alfa Romeóhoz igazolt, és az első négy verseny mindegyikén, valamint a nyári szünet előtti öt futamból négy alkalommal ponttal távozott a hétvégéről.

Azóta viszont egyszer sem sikerült az első 10 pozíció valamelyikén célba érnie, így az eddig megszerzett 31 pontja már csak a bajnokság 14. helyére elegendő.

A finn pilóta elmondta, megítélése szerint ingadozó teljesítményt nyújtott ebben az évben.

Räikkönen tisztában van vele, mikor nyújt jó teljesítményt Forrás: NurPhoto via Getty Images/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

„Néha kijön a lépés, máskor pedig nem.

A legutóbbi futam persze a rosszabb kategóriába tartozik” – utalt ezzel még az Orosz Nagydíjra, ahol kiugrott a rajtnál, és emiatt a versenyfelügyelők áthajtásos büntetéssel sújtották.

Räikkönennek 2020 végéig van szerződése a csapattal, úgyhogy jelen állás szerint őt már nem érintenék az egy évvel később bevezetendő drasztikus szabályváltozások. Ennek ellenére természetesen neki is van véleménye a várható következményekről.

„Mindenekelőtt könnyebbé kell tenni a másik autó követését – szögezte le. – Ez automatikusan több csatát és előzést hozna, aminek következtében hirtelen másképp néznének a sportra. A futamokon kemény küzdelem menne az élmezőnyben, ami mindenki számára hasznos lenne.”