Verstappen még nem tudja, marad-e a Red Bullnál 2020 után

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Orosz Nagydíj
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 28, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen egyelőre kivár a jövőjét érintő döntésekkel, de szerinte nem ő az egyetlen, aki nem akar az új szabályok megjelenése előtt csapatot választani. Bízik a Red Bull-Honda fejlődésében.

A Red Bullt erősítő Max Verstappen ígérkezik az F1-es pilótapiac egyik kulcsának a következő évek során, mivel a holland fiatalnak csak a 2020-as szezonra van érvényes szerződése, és azt állítja, egyelőre nem döntötte el, hol szeretne versenyezni a továbbiakban. Verstappent korábban a Mercedesszel és a Ferrarival is összefüggésbe hozták, bár Maranellóban nem kapkodnak utána.

„Ez nehéz kérdés – ismerte el az Autosportnak. – Még én sem tudom. Természetesen a következő évre még van szerződésem, utána viszont új szabályok jönnek, amelyeket még nem véglegesítettek. Tulajdonképpen mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy mihez kezd majd, úgyhogy ebből a szempontból nem vagyok egyedül” – jelentette ki.

Verstappen egyelőre nem tudja, mit hoz a jövő Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen 2014-ben csatlakozott a Red Bull pilótaprogramjába, 2015-től alig másfél szezont a Toro Rosso versenyzőjeként töltött, majd a 2016-os Spanyol Nagydíj előtt előléptették az anyaistállóhoz, ahol rögtön győzelemmel mutatkozott be. Tapasztalatlansága, az autó lemaradása, illetve a Renault-motor megbízhatatlansága miatt azonban a világbajnoki címért eddig nem küzdhetett.

A 2020-as szezon lesz az utolsó alkalom, hogy Verstappen az F1 történetének legfiatalabb világbajnoka legyen, és a Red Bullnak győztes formát kell mutatnia ahhoz, hogy protezsáltjuk náluk maradjon.

„Végtére is, mindenki győzni akar, úgyhogy az ember mindig a leggyorsabb csapatnál szeretne vezetni, de hiszem azt, hogy csapatként újra odaérhetünk – utalt a Red Bullra. – Ők már nyertek zsinórban négy világbajnoki címet, viszont most kezdtünk egy új együttműködést a Hondával, úgyhogy jövőre megcélozhatjuk [a győzelmet]. Most tényleg meg kell mutassuk, aztán majd meglátjuk, mi lesz utána.”

Ricciardo és Verstappen jó csapatot alkotott Forrás: Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool

A Red Bull szempontjából még nagyobb a tét, mivel Verstappen mellett még alkalmas másodhegedűst is alig találnak a pilótaprogramjukba, vezéregyéniséget pedig még nehezebb lenne, főleg, miután tavaly Daniel Ricciardo elhagyta a csapatot, engedve a Renault csábításának. A holland pilóta szerint Ricciardo ideális csapattárs volt a számára, mert fejlődésre sarkallta őt.

„Végül is, ez a csapatnak is nagyon fontos volt, mert olyan [csapattársra] van szükség, aki ugyanabba az irányba tart a beállítások terén, és ugyanazt várja el az autótól, mert így jobban lehet fejleszteni. Péntekenként más programokat lehet futtatni az autókkal, mert mindkét pilótára lehet támaszkodni, hogy megfelelő információt adnak. Ezek nagyon fontosak nekem és a csapatnak is.”