Ricciardo elismerte a McLarennel szembeni vereséget

Forma-1, Ricciardo, Sainz, Renault, McLaren, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Renault Sport Formula One Team RS19 and Carlos Sainz of Spain driving the (55) McLaren F1 Team MCL34 Renault battle for position during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo szerint el kell fogadniuk, hogy a McLaren az idén jobban teljesített náluk. A Renault versenyzője reméli, hogy jövőre el fogják érni a wokingiak szintjét.

Az USA Nagydíj időmérő edzése után Daniel Ricciardo kijelentette, a McLaren ebben az idényben jobb volt náluk. Az ausztrál pilóta nem hiszi, hogy a szezon hátralévő részében változna a helyzet, 2020 kapcsán pedig abban reménykedik, hogy az enstone-i istálló fogja elérni a McLaren szintjét, és nem fordítva.

Az idei évben szinte végig a McLaren volt a középmezőny legjobb csapata. A wokingiak minden bizonnyal meg fogják szerezni a konstruktőri világbajnokság 4. helyét, mivel három futammal a vége előtt 38 pontos előnyben vannak a Renault-val szemben. Az USA Nagydíj hétvégéjén Ricciardo elismerte az enstone-i istálló vereségét.

Ricciardo elismerte, a McLaren idén jobb volt a Renault-nál Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„A szezon elején az volt a célunk, hogy megelőzzük őket, de az idény vége felé közeledve el kell fogadnunk, hogy ebben az évben jobbak voltak nálunk” – nyilatkozta.

Ricciardo az időmérő edzést közvetlenül a két McLaren mögött, a 9. pozícióban fejezte be, de Carlos Sainztól 6, míg Lando Norristól 3 tizedmásodpercet kapott. A 30 éves versenyző reméli, hogy 2020-ban a Renault is ekkorát fog előrelépni. „Jelenleg ők tartanak előrébb, így közvetlenül mögöttük végezni a lehető legjobb eredmény – vélekedett. – Jövőre pedig remélhetőleg megközelítjük őket. Ideális esetben ez úgy fog megtörténni, hogy mi érünk fel az ő szintjükre, nem pedig ők süllyednek vissza.”

Három versennyel a vége előtt a Renault a konstruktőri világbajnokság 5. helyén áll, 9 ponttal megelőzve a Toro Rossót és a Racing Pointot.

A McLarennél nem fog megismétlődni a mexikói eset

A McLaren valóban felülmúlja az elmúlt évek szereplését, még úgy is, hogy a múlt heti Mexikói Nagydíj az egyik legrosszabbul sikerült idei futamuk volt. Norris autójára rosszul rögzítették az egyik kereket, ami tönkretette a fiatal brit pilóta versenyét, míg Sainz visszaesését egy ennél sokkal ritkább probléma okozta.

Sainz mexikói visszaesését néhány alkatrész elgyengülése okozta Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A spanyol versenyző a 7. helyről rajtolt, utána azonban folyamatosan esett vissza a mezőnyben, végül a 13. helyen intették le. A vizsgálatok után kiderült, hogy pontosan mi okozta a rossz eredményt.

– nyilatkozta az Autosportnak Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke. – A teljesítményveszteséget azzal próbáltuk kompenzálni, hogy a kemény gumikat túlerőltettük, de a helyzet csak tovább romlott.”

Seidl leszögezte, megvizsgálták a történteket, és az USA Nagydíj előtt mindent megtettek annak érdekében, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő.

„Részletesen kielemeztük az eseményeket, mert fontos volt, hogy péntekre az autó minden hibáját kijavítsuk. Idáig minden rendben ment, tehát úgy néz ki, sikerült orvosolnunk a problémát” – tette hozzá.