Szerződést bontott szponzorával a McLaren

Forma-1, USA Nagydíj, Sainz, McLaren
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Carlos Sainz of Spain driving the (55) McLaren F1 Team MCL34 Renault on track during qualifying for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal szerződést bontott a Petrobrasszal a McLaren F1-es csapata, az olajtársaság logói a következő futamtól már nem lesznek ott az autókon.

Bekövetkezett, amire már egy ideje számítani lehetett, véget ért a Petrobras és a McLaren partneri kapcsolata, a brazil olajtársaság mostantól nem szponzorálja a csapatot.

A felek közös megegyezéssel, azonnali hatállyal bontottak szerződést, miután Jair Bolsonaro, Brazília elnöke már az év elején kijelentette, hogy nem tartja jó dolognak az együttműködést.

A Petrobras és a McLaren eredetileg öt évre szóló szerződést kötöttek, amelyet 2018 februárjában jelentettek be. Bolsonaro idén májusban közölte, hogy szeretné, ha a 64%-ban állami tulajdonban levő olajtársaság mielőbb szakítana a McLarennel. Ez most megtörtént. „A Petrobras és a McLaren Racing közös megegyezéssel véget vetettek a technikai és szponzori gyüttműködésüknek" – olvasható a közleményben.

Az USA Nagydíj volt az utolsó a két fél együttműködésében Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Nagyon tiszteljük a technikai és tudományos képességeiket, kétség sem férhet hozzá, hogy a vállalat technikusai lényeges előrelépést értek el a közös munka során. Mindenkinek sok sikert kívánunk a Petrobrasnál és reméljük, hogy viszontláthatjuk őket a jövőben a sportágban" – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

A bejelentés két héttel a Brazil Nagydíj előtt érkezett,

Interlagosban tehát már a Petrobras logói nélkül szerepelnek a McLarenek, egyéb változás azonban nem lesz, hiszen a csapat a Renault-motorok miatt egyébként is a Castrol üzem- és kenőanyagait használja.

A Petrobras vezérigazgatója egyébként leszögezte, nem az eredményességben keresendők a szakítás okai.

Az eredmények jók voltak Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Felsimerjük a McLaren fontosságát a globális motorsportban és

– mondta Roberto Castello Branco, a Petrobras vezérigazgatója. – Ez a projekt lehetővé tette fejlett technológiájú üzem- és kenőanyagok fejlesztését kutatáson keresztül, új nyersanyagokkal és extrém körülmények között végzett tesztekkel. A technológiai fejlődést fel fogjuk használni a termékeinknél, a McLarenben pedig látjuk az elközelezettséget az innováció és a lehetséges jövőbeni partneri együttműködés iránt."