Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo színeiben is megszerezte első győzelmeit Bereznay Dániel, az F1 esports-bajnokság magyar tagja. A 19 esztendős versenyző a küzdelmes kezdés után újra az élmezőnyt ostromolja.

A balszerencsés nyitány és a dobogóval záruló második nap után szerdán a londoni Gfinity arénában folytatódott az F1-es esport Pro Series. Bereznay Dániel a tabella 7. helyéről várta a németországi, belgiumi és olaszországi futamokat, és két győzelmének köszönhetően a nap végére a 4. pozícióig jött előre a pontversenyben.

Az első versenyt Hockenheimben rendezték, amit Bereznay a 3. helyről kezdhetett meg. A rajtnál a listavezető David Tonizza megelőzte, és a bokszkiállásokig nem is változott az eredmény. A kerékcserék után a magyar versenyző az éllovas elé került, de Frederik Rasmussen mindkettőjüket átugrotta.

Bereznay Dániel két futamot is meg tudott nyerni a Pro Series harmadik napján Forrás: Sauber Esports

Bereznay ugyan hamar kifékezte a dán pilótát, azonban Tonizza mindkettőjük mellett elment. Az utolsó körben volt esélye az előzésre, de a külső íven nem tudta megszerezni a 3. pozíciót. A futamot a Renault versenyzője, Jarno Opmeer nyerte, aki a többiekkel ellentétben közepes gumikon rajtolt, és a második etapban ment lágyakon.

Spában a magyar pilóta indulhatott az élről, de a Kemmel-egyenesben Rasmussen megelőzte, ráadásul utána összeért a Racing Point-versenyző Daniele Haddad autójával. Szerencsére az Alfa Romeo nem sérült meg, és a következő körökben a két éllovas oda-vissza előzgette egymást.

A kerékcserék után Rasmussen vezetett, és ez egészen az utolsó, 11. körig így volt. Ekkor azonban Bereznay újra megelőzte a dán versenyzőt, akinek már nem volt válasza a kör végéig. A magyar pilóta az első győzelmét aratta az idei Pro Series során.

„Spa-Francorchamps a kedvenc pályám, megfelelő helyszín az idei első győzelmemhez – nyilatkozta a leintés után. – Az első körökben nem csatáztunk egymással, így el tudtunk húzni a többiektől, a végén pedig kifizetődött a szélárnyékra és DRS-re alapuló stratégiám. Persze szerencsém is volt, hogy az utolsó körben én voltam hátul, mivel Spában szinte lehetetlen védekezni.”

A monzai futamon újra a pole pozícióból rajtolt, és ezúttal ezt meg is tudta őrizni a rajt után. Az 5. kör elején azonban mind a debütáló Nicolas Longuet, mind Tonizza megelőzte. A bokszkiállások után a Ferrari versenyzője visszacsúszott a 3. pozícióba, de a Red Bull újonca maradt az élen. Három körrel a vége előtt azonban Bereznay visszaelőzte riválisát, így sorozatban második futamgyőzelmét aratta.

A magyar pilóta így a nap legeredményesebb pilótája volt, és feljött a tabella 4. helyére, de hátránya még így is 53 pont a listavezető Tonizzához képest. A monzai futam után Bereznay elmondta, miért indult számára a vártnál nehezebben az idény.

– magyarázta. – Nem szélárnyékoztunk eleget, és nem vizsgáltuk meg, mi várható a bajnokság során. Ma már tapasztaltabbak vagyunk, így ki tudjuk használni a bennünk rejlő potenciált, ezt ma egyértelműen sikerült megmutatnom.”

A harmadik versenynap futamai

Az F1 esport Pro Series negyedik versenynapját december 4-én rendezik meg, a mezőnynek az eddigiekhez hasonlóan akkor is három futamot kell teljesítenie. A 146 pontos Tonizza 26 pontos előnnyel várja a zárónapot Rasmussen előtt, a 3. helyezett Opmeer eddig 103 pontot gyűjtött, míg Bereznay 93 ponttal áll úgy, hogy az utolsó három futamon összesen 75 pontot lehet szerezni.

A csapatbajnokságot a Red Bull vezeti 181 ponttal a Ferrari (146), valamint a Renault (145) előtt, Bereznay csapata, az Alfa Romeo a 4. helyezett 127 ponttal.