Verstappen szerint Albon megtartása okos döntés volt a Red Bulltól

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Alex Albon, Max Verstappen, Red Bull Racing
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walk to the drivers parade before the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull nemrég bejelentette, hogy 2020-ra is megtartja az idei szezon közben előléptetett Alex Albont, amit Max Verstappen, a csapat sztárpilótája is jó húzásnak tart.

Max Verstappen úgy véli, jó döntést hozott a Red Bull Racing azzal, hogy meghosszabbította Alex Albon szerződését a következő szezonra, amivel a thai-brit pilóta második teljes F1-es idényét egy topcsapatban kezdheti. Albon elárulta, nem tudta előre, hogy mikor kap zöld utat 2020-ra, valamint azt sem indokolták meg neki, hogy miért ő kapott bizalmat.

Albon jövőre is Verstappen csapattársa lsz Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A szezonnyitón az F1-ben a Toro Rosso színeiben bemutatkozó Albont a Belga Nagydíj előtt léptette elő a Red Bull az alulteljesítő Pierre Gasly helyére, ő pedig meg is hálálta ezt, azóta az összes versenyen pontot szerzett. A legutóbbi versenyen, az USA Nagydíjon mindezt úgy tette, hogy az első körben összeütközött Carlso Sainz-cal, ami miatt már ekkor kiállt kereket cserélni, hogy aztán az utolsó helyről az ötödikre jöjjön fel.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ezután közölte vele, hogy maradhat 2020-ra.

„Boldog volt az austini versennyel, csak annyit mondott, »tied az ülés.« Soha nem részletezik, soha nem eresztik bő lére" – nyilatkozta Albon azt ecsetelve, hogy nem kapott részletes indoklást arról, hogy miért ő lett a befutó.

„Őrület, őszintén mondom. Sokszor használom ezt a szót, de tényleg így gondolom – kommentálta magát a tényt, hogy kivívta a jövő évi ülést. – Ijesztő volt megkapni az előléptetést Magyarország után, de úgy éreztem, hogy tehetek valamit [azért, hogy 2020-ra is maradjak]. Meglehetősen elégedett vagyok az azóta eltelt versenyekkel, nagyon-nagyon jó érzés megkapni a megerősítést, hogy jövőre is maradok.

Szerintem ez volt a fontos része, megmutatni, hogy lépésről lépésre fejlődök. Tudtam, hogy előbb-utóbb meg fog történni, de nem izgatott, hogy mikor."

Albon jövőre is beleülhet a Red Bullba Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Max Verstappen – bár az év során többször elmondta, hogy neki teljesen mindegy, ki ül a másik Red Bullban – jó döntésnek tartja, hogy hosszabbítottak a nagyobb hibák nélkül, megbízhatóan teljesítő Albonnal. „Jó srác, szerintem az utóbbi egy éve hullámvasúthoz hasonlított.

– nyilatkozta Verstappen, aki most is kijelentette, nem is akart belefolyni a csapat döntésébe. – Végtére nem az én feladatom, hogy értékeljem a teljesítményét, Christian [Horner] és Helmut [Marko] hozzák a döntéseket."