Társoldalunk:

Verstappen: Hamilton ellen mindig élvezetes csatázni

2019.11.21. 12:27

Max Verstappen elmondta, kifejezetten élvezte a csatát Lewis Hamiltonnal a Brazil Nagydíjon. A holland versenyző először kételkedett a csapat által választott stratégiában, ami később a nyerő húzásnak bizonyult.

Méltatta Lewis Hamiltont a Brazil Nagydíj győztese, Max Verstappen, miután látványos csatát vívtak az 1. helyért. A holland pilóta szerint korrekten küzdöttek, és ezt nagyon élvezte. Hozzátette, az első bokszkiállások után szerinte nem az autók közötti különbségnek köszönhetően tudta megelőzni a hatszoros világbajnokot.

Az elmúlt hetekben a két versenyző többször is üzent egymásnak a médián keresztül. A Mexikói Nagydíj rajtja után kis híján összeütköztek, ennek kapcsán Hamilton kritizálta Verstappen viselkedését. A holland pilóta azzal vágott vissza, hogy riválisa tiszteletlen. Az USA Nagydíjon végül felhagytak a verbális háborúval, és elásták a csatabárdot.

Verstappen élvezte a Hamilton elleni csatátForrás: Getty Images/2019 Getty Images

A Brazil Nagydíjon ismét találkoztak a pályán, de ezúttal egyiküknek sem volt oka panaszkodni. Ugyan Verstappen indult a pole pozícióból, de a stratégiai eltérésnek köszönhetően úgy alakult, hogy kétszer is a pályán kellett megelőznie Hamiltont. Második alkalommal ezt a safety car utáni újraindításnál, a külső íven tette meg, ami később a mindent eldöntő manővernek bizonyult. A holland versenyző kijelentette, Hamiltonnal mindig élvezetesebb a csata.

Sokkal izgalmasabb a világbajnokkal küzdeni, mint valaki ellen a 10. helyért. Úgy vélem, remek csata volt, mivel pont elég helyet hagytunk egymásnak– nyilatkozta az MBC Action csatornának, majd a második előzésre is kitért. – Az újraindítás után rögtön Lewis szélárnyékába kerültem, aztán a külső ívre mentem. Az 1-es és a 4-es kanyarban is nagyon figyeltünk egymásra, nagyszerű versenyzés volt.”

Nem az autójának köszönhette az előzést

Verstappen az első előzéséről is beszélt: a kiállások után Hamilton mögé jött vissza, azonban a következő kör elején már ismét a brit versenyző előtt volt. A Red Bull pilótája kijelentette, nem azért előzte vissza riválisát ennyire hamar, mert a Honda erőforrása annyival jobb lenne a Mercedesnél.  

„Megfelelő motorerővel rendelkeztünk, de úgy vélem, [Hamilton] nem számított a támadásomra – magyarázta. – Az akkumulátora nem volt feltöltve, úgyhogy nem nyomta meg az előzést segítő gombot. Szóval sokkal jobban nézett ki, mint amilyen valójában volt: én mindent bevetettem, ő pedig nem számított rá.”

Verstappen szerint nem a Honda-motor fölényének köszönhetően tudta megelőzni HamiltontForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Miután Valtteri Bottas autója miatt beküldték a biztonsági autót, a Red Bullnál úgy döntöttek, kihozzák Verstappent az élről, és friss lágy gumikat tettek fel neki. A holland pilóta először kételkedett a stratégia helyességében, azonban mostanra ő is látja, hogy ez volt a megfelelő lépés.

Lewis nagyon gyors volt, emiatt csapatként rendkívül jól kellett működnünk, hogy a megfelelő döntéseket hozzuk – mondta. – Szerintem az mentett meg minket, hogy lágy gumikra váltottunk. Láthattuk, hogy ez mennyire sokat segített abban, hogy az élen maradjak, és kontrolláljam a versenyt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK