Alonso harmadszor is indul az Indy 500-on, nyitott az F1-es visszatérésre

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Fernando Alonso, McLaren
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 23: Fernando Alonso of Spain driving the (14) McLaren F1 Team MCL33 Renault on track during practice for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 23, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A kétszeres Forma-1-es világbajnok újra megpróbálkozik az Indianapolis 500 megnyerésével, de még arról sem tett le, hogy 2021-ben ismét F1-es pilóta lesz.

A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon jelen volt Fernando Alonso is, aki mclarenes csapatruházatban mászkált a paddockban, és ha már ott volt, a jövőjéről is beszélt azon a helyszínen, ahol egy évvel korábban búcsút intett a Forma-1-nek. A kétszeres világbajnok megerősítette, hogy indulni fog a 2020-as Indy 500-on, hogy harmadszor is megkísérelje megnyeri a legendás viadalt, ezzel elhódítva a Triple Crownt, az F1-es visszatérésről pedig nem tett le, de csak jövő május után fog ezzel foglalkozni.

Alonso újra megpróbálkozik az Indy 500-zal Forrás: Joe Skibinski | IndyCar/Joe Skibinski

A 38 éves veterán pilóta számos sikert elkönyvelt, mióta abbahagyta a versenyzést a száguldó cirkuszban: megnyerte a Daytona 24 órást, a Le Mans-i 24 órást másodszor, valamint sportautó-világbajnok lett. Jelenleg élete első Dakarjára készül, Abu-Dzabiban pedig elárulta, azt a jövő évi Indy 500 követi.

– nyilatkozta jövőbeni terveiről. – Az Indy az egyetlen dolog, ami hiányzik. Ha azt meg tudnám csinálni azután, hogy megnyertem Le Mans-t, a WEC-et és Daytonát, nem kérhetnék többet. Egyértelműen újra meg fogom próbálni."

A 2017-es idényben a McLarennel együttműködő Andretti Autosport színeiben vett részt az indianapolisi versenyen, 27 körön át vezetett, de 24 körrel a vége előtt műszaki hiba miatt feladni kényszerült a viadalt. Az idén már a külön csapatot indító McLarennel próbálkozott, de csúfos kudarc lett a vége, a szervezetlen istállóval kvalifikálni sem tudta magát a futamra.

Az is befolyásolhatja, hogy melyik csapattal indul jövőre, hogy a Honda belemegy-e abba, hogy az Andrettinél újra együtt dolgozzon vele a viharos F1-es évek után, Alonso elmondása szerint ez azonban nem jelentene gondot.

„Nem ezek az egyetlen opcióim, de egyértelműen ez a két legjobb – nyilatkozta Abu-Dzabiban. – A McLarenhez lojális vagyok, de ott van az is, hogy milyen jól éreztem magam az Andrettivel, annak a csapatnak is részének érzem magam, nagyon jó a kapcsolatom velük."

A tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon versenyzett legutóbb az F1-ben Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Mark Thompson

Alonso legtöbb rajongóját persze az érdekli, hogy láthatja-e még kedvencét a Forma-1-ben.

A spanyol pilóta továbbra is nyitott a visszatérésre, de mint mondta, nem kell sietnie, mivel 2021 előtt amúgy is rengeteg változás várható a pilótapiacon.

„Először meg akarom csinálni a Dakart és az Indyt, aztán meglátom, hogy hiányzik-e az F1. Az idén jó volt kikerülni a Forma-1-es buborékból, a barátaim azt mondják, »most, hogy abbahagytad az F1-et, itt az ideje kicsit élvezni az életet«. Én erre viszont azt mondom, hogy engem a versenyzés tesz boldoggá.

A pilótapiac is nagyon nyitott 2021-re, ezért nincs miért sietni a döntéssel."