Társoldalunk:

Vettel lesöpörte a 2021 előtti visszavonulásáról szóló pletykákat

2019.12.02. 15:00

Sebastian Vettel csipkelődve válaszolt azokra a pletykákra, amelyek szerint már jövőre sem lesz a Forma-1-es mezőny tagja, majd kifejtette, hogy őszinte magával, tudja, hogy jobb teljesítmény kell tőle jövőre, de nem tervez hatalmas változtatásokat.

A 2018-as után Sebastian Vettel újabb nehéz szezonon van túl a Ferrarinál, ezúttal ráadásul nem csak a vb-címért folytatott csatában maradt alul, hanem új csapattársa is megelőzte az összetettben. A szezon során többször is felröppentek olyan pletykák a négyszeres világbajnokkal kapcsolatban, hogy meg vannak számlálva a napjai a Forma-1-ben, és nemhogy 2020 végén, de már az idei szezon után szögre akasztja a sisakját. Utóbbit Vettel cáfolta, majd beismerte, jövőre több kell tőle.

Jövőre még biztosan maradForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Vettel szerződése 2020 végén lejár a Ferrarinál, a találgatások pedig máris beindultak, hogy akár Lewis Hamilton is érkezhet a helyére. A négyszeres világbajnoktól megkérdezték a vörösök Abu-dzabi Nagydíj utáni sajtóeseményén, hogy mit fog csinálni 2021-ben, mire közölte, hogy „nyaralok", majd elkezdett arról beszélni, hogy sokan már most visszavonultatnák őt. Azt hittem, hogy már jövőre is nyaralni fogok, mivel korábban úgy hallottam, hogy befejezem – élcelődött az újságírókkal. – Nem tudom, hogy ki mondta ezt, de úgy látszik, hogy többet tudnak, mint én. Mivel az újságíróknak mindig igaza van, szerintem a következő hetekben fog elérni hozzám a hír."

A Ferrari rangidős pilótája már a televíziós kamerák előtt is elismerte, hogy fejlődnie kell jövőre, az írott sajtó munkatársai előtt pedig részletesebben is beszélt erről. Elkövettem pár hibát, amit nem kellett volna elkövetnem. Őszintének kell lennem magammal, a megközelítés terén talán változtathatok apróságokon. A kevesebb interjú például segítene! – dobott be egy újabb viccet, majd kifejtette, hogy nincs szüksége arra, hogy gyökeresen megváltoztasson mindent. – Nem hiszem, hogy óriási változtatások kellenek, az ördög mindig a részletekben rejlik, apró módosítások, semmi nagy és komoly. Nem kell máshogyan vezetnem, tudom, hogyan kell vezetnem."

Az idei szezonban is volt bőven hiba Vettel részérőlForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Vettel ezután elmondta, hogy

először mindig magában keresi a hibát, ami a következő szezon előtti felkészülés során is így lesz, valamint képes beismerni, ha valamit nem jól csinált.

„Mindannyian együtt dolgozunk, hogy fejlesszük az autót, mindkettőnk számára próbáljuk gyorsabbá tenni, az ember viszont mindig magával törődik. Nem ugyanazt csinálom, amit tíz évvel ezelőtt, fejlődtem. Ahhoz azonban, hogy jobbak legyünk, itt-ott mindig van, amit lehet jobban csinálni. Én mindig megtettem, amit tudtam, elég régóta itt vagyok már és elég őszinte vagyok ahhoz, hogy beismerjem [ha hibáztam]. Van, amiben jobb munkát kellett volna végeznem, tudom, hogy részemről maradt benne. Egyértelmű, hogy először a saját teljesítményemet vizsgálom meg, azokat a dolgokat, amiket meg kell, úgyhogy szerintem van, amiben javulhatok, amiben tudom, hogy képes vagyok javulni. Elsőként ezzel foglalkozom, és jövőre megpróbálom jobban csinálni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK