Verstappen már bánja, hogy csalónak nevezte a Ferrarit

Forma-1, Charles Leclerc, Max Verstappen, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third placed Charles Leclerc of Monaco and Ferrari talk in the press conference after the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen nem számít arra, hogy Charles Leclerc oldalán a Ferrari versenyzője lesz, és Lewis Hamilton csapattársaként sem valószínű, hogy felbukkan, pedig, szerinte a Mercedesszel ő lenne a világbajnok.

Továbbra is harsány kijelentésekkel hívja fel magára a figyelmet Max Verstappen, aki korábban Jacques Villeneuve-vel és a néhai Niki Laudával is összerúgta a port, legutóbb pedig felháborodást váltott ki azzal, hogy csalónak nevezte a Ferrarit.

Louis Camilleri, a gyártó ügyvezetője érdemben nem akart foglalkozni a 22 éves versenyző kijelentésével, de leszögezte, az elhangzottak után Verstappennek nincs jövője a Ferrarinál. A holland pilóta a Ziggo Sport műsorában már megbánást tanúsított.

Verstappen nem hiszi, hogy jó párost alkotna Leclerc-rel Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„Nem akarok sokat beszélni az ezzel kapcsolatos kijelentéseimről – szögezte le. – Elég világosan kifakadtam. Végül is, 1-2 perccel többet kellett volna várnom azzal az interjúval” – ismerte el, hogy meggondolatlan volt. Ettől függetlenül úgy vélte, Charles Leclerc hosszútávú szerződése ismeretében nem ő lenne a megfelelő választás a Ferrarinál, bár jól kijön a monacói versenyzővel.

Camilleri és Verstappen állásfoglalása alapján nem tűnik valószínűnek, hogy a holland pilóta 2021-re lehetőséget kap a Ferrarinál, főleg, hogy az olasz istálló inkább Lewis Hamilton felé közeledik, de Sebastian Vettel megtartását sem zárták ki. Verstappennek ebben az esetben jelenlegi csapata, a Red Bull vagy a Mercedes maradhat, kérdés, hogy ott lenne-e Hamilton csapattársa.

Verstappen az idén három győzelmet szerzett, Hamilton 11-et Forrás: AFP/Carl De Souza

„Hát, ki tudja? – kérdezett vissza. – Pillanatnyilag nem sokat gondolok erre, de végül is, mindig az a döntő, hogy mi a terve a csapatnak. Nekem is lehet véleményem meg neki is, de végül is majd ők eldöntik, hogy mi fog történni. Majd meglátjuk” – tért ki a válasz elől Verstappen, aki Hamilton szerint már felhívta Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét.

Verstappen leszögezte, úgy érzi, a jelenlegi Ezüstnyillal ő maga is világbajnok tudna lenni, ahogy a mezőny csaknem kétharmadát alkalmasnak tartja erre.

„Ez pusztán az autón múlik. A mezőny 60 százaléka szintén világbajnok lehetne, ha a Mercedesben ülnének – vélte. – [Hamilton] viszont bizonyosan nagyon jó, és minden idők legjobb Forma-1-es versenyzői közé tartozik. Arra akartam kilyukadni, hogy annyira lehengerlő autója van, hogy a mezőny 60 százaléka [győzne vele].”