Ricciardo nagyobb részt vállalna a Renault felzárkóztatásában

Forma-1, Daniel Ricciardo, Renault, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 30: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Renault Sport Formula One Team RS19 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 30, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több időt töltene munkatársaival az idei év során Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta már a tesztelés előtt elmélyítené kapcsolatát a Renault tagjaival, hogy az idén magasabb szintre léphessenek.

Nem indult sikertörténetnek Daniel Ricciardo és a Renault együttműködése, miután a francia gyártó istállója csak a konstruktőri világbajnokság 5. helyét érte el 2019-ben, a korábbi futamgyőztes pedig csak az összetett pontverseny 9. helyén zárt. Az ausztrál versenyző ezért az idén több erőfeszítést tenne azért, hogy jobban dolgozzon a munkatársaival.

„Van néhány ötletem, hogy miből lehetne több vagy mit lehetne jobban csinálni. Úgy érzem, jól beépültem a csapatba, de visszanézve, tehetnék többet is” – idézte a Crash.net a 30 esztendős pilótát, aki Esteban Ocon személyében egy új, sikerre éhes és nehezen kezelhető csapattársat kap maga mellé.

Ricciardo az idén jobban odafigyelne a közös munkára Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Egy kicsit fokoznám a jelenlétemet a szezonkezdet előtt, már a tesztelés előtt is, de akadnak ötleteim, hogy a szezonhoz közeledve mit tudnánk csapatként jobban csinálni. Nem csupán technikai szempontból, hanem csapatként. Úgy szeretnék Barcelonába érni, hogy úgy érzem, lendületben vagyunk, már azelőtt, hogy megkezdődik a szezon.”

A Renault menedzsmentje továbbra is formálódik, elküldték Nick Chester technikai igazgatót és több új szakembert is igazoltak, köztük Dirk de Beert és Pat Fry-t.

Ricciardo úgy érzi, a morálon is javítani kell, csapatépítésnek érzi szükségét és a pályán kívül is több időt töltene munkatársaival. Szerinte még Cyril Abiteboul csapatfőnökkel sincs sok interakciója a versenyhétvégéken. „Néha csak ráköszönök és kész, mert ennyire van időnk, úgyhogy nem mindig sikerül összehozni minőségi időtöltést a pályán.”

Az új szezon új lehetőségeket tartogathat Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„Úgy érzem, ahhoz, hogy a munkakapcsolat magasabb szintre léphessen, jó lehet, ha a pályán kívül is vannak közös programok. A srácoknak is jót tesz, ha egy kicsit jobban megismerik egymást, így egy kicsit keményebben dolgoznak majd egymásért. Így valósíthatunk meg dolgokat közösen” – összegzett.

Ricciardo pályafutása az idén ismét útelágazáshoz érhet,

mivel lejár a szerződése a várhatóan mozgalmas pilótakeringő közepette. Lehetséges, hogy a Renault versenyzője marad, de az sem kizárt, hogy az egyik élcsapat is kiveti rá a hálóját, noha az valószínűtlen, hogy korábbi istállójánál, a Red Bullnál ismét látótérbe kerül.