Csak politikai játszma lenne Hamilton és a Ferrari összeboronálása?

Forma-1, Belga Nagydíj, Hamilton, Mercedes
Third placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton looks at the car of pole position winner Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (not pictured) after the qualifying session at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 31, 2019 ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója úgy véli, hogy az utóbbi időben szárnyra kapott pletyka Lewis Hamilton Ferrarihoz szerződéséről csak a Forma-1-ben oly jellemző politikai játszmák része.

Az utóbbi hetekben erősen szárnyra kapott a pletyka, miszerint Hamilton a 2021-es idényt már a Ferrarinál kezdi meg. A 35. születésnapját kedden ünneplő versenyző a hírek szerint már találkozott is a gyártó elnökével, John Elkann-nal. Louis Camilleri, az olaszok ügyvezetője ugyan igyekezett csökkenteni a dolog jelentőségét, de többen már azt is tudni vélik, hogy Hamilton és Wolff kéz a kézben mennek Maranellóba, a hatszoros világbajnok utódja pedig Fernando Alonso, Max Verstappen vagy Sebastian Vettel lehet. Mások úgy gondolják, az egész csak Hamilton és Wolff terve arra, hogy zavart keltsenek a vörösöknél.

Marko szerint Hamilton már a pénzügyekről tárgyal a Ferrarival Forrás: Daimler AG

Nemrég a német Motorsport-Total.com interjút készített Markóval, és felvetették neki, hogy az elmúlt időszak eseményeinek csupán az volt a célja, hogy a Mercedes destabilizálja a Ferrarit. A Red Bull tanácsadója azonban nem értett egyet az elmélettel, viszont nem is gondolja, hogy komoly egyeztetésekről lehet szó, ha egyáltalán történt ilyesmi.

– jelentette ki. Marketingszempontból a Ferrari kétségtelenül jól járna Hamilton szerződtetésével, hiszen manapság egyértelműen ő a legpiacképesebb pilóta. Ugyanakkor az olasz istálló nemrég hosszabbított szerződést Charles Leclerc-rel, és felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e hozni mellé egy másik élversenyzőt.

Mindezt ráadásul úgy, hogy Hamiltonnak már rengetegszer adódott csapaton belüli konfliktusa, és a monacói pilótának sem volt sima szezonja, ami a Vettellel való rivalizálást illeti.

Horner úgy véli, Hamilton és Verstappen sem fog csapatot váltani Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Christian Horner nem is számít nagy mozgásra a pilótapiacon, még úgy sem, hogy

Leclerc-t leszámítva a nagycsapatok összes versenyzőjének az idei év végén jár le a szerződése.

A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, Hamiltonnak és Verstappennek sincs oka a távozásra. „Leclerc-nek szerződése van a Ferrarival, Lewis és Max pedig jól érzik magukat a jelenlegi környezetükben – idézi szavait az Autosport. – Ha jövőre mindketten versenyképes autót kapnak, miért is váltanának? Nem lennék meglepve, ha ennek az egésznek az lenne a vége, hogy mindenki marad a jelenlegi helyén.”