Társoldalunk:

Norris visszavesz a lazaságból, pedig főnöke így is elégedett vele

2020.01.08. 11:45

Változtat a hozzáállásán a következő F1-es szezon előtt a McLaren fiatal pilótája, Lando Norris. A brit pilóta úgy véli, tavaly néha túlságosan szórakozott volt, de főnöke szerint Norris így is elég önkritikus.

Csikócsapattal vágott neki a McLaren az előző szezonnak és a fiatal pilótapárost 2020-ra is megtartották, miután Carlos Sainz 96 ponttal tavaly az összetett pontverseny 6. helyezettje lett, újonc csapattársa, Lando Norris pedig a 11. helyen zárt, 49 ponttal. Ez papíron súlyos vereségnek tűnik, de a brit tehetség is megállta a helyét, a tempója gyakran felnőtt a rutinosabb Sainz mellé.

Norris nem csupán a pályán, azon kívül is letette a névjegyét: laza humorával gyorsan megszerettette magát, személyesen is kellemes figura és a közösségi médiában is gyorsan szerez követőket. A hozzáállása azonban az idén várhatóan megváltozik, mert úgy érzi, tavaly kissé túl laza volt, és nem mindig figyelt eléggé a feladatára.

Meg kell komolyodnia? Főnöke szerint nemForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Bizonyos szempontból szinte túlságosan könnyedén vettem a dolgokat és túlságosan sokat mókáztam – vélte az Autosportnak. – Amikor komolyra fordult a helyzet, nem összpontosítottam annyira, amennyire kellett volna. Akadtak területek, amelyeken dolgozhatnék még, én viszont már foglalkoztam ezekkel” – ismerte el.

Norris tavaly 11 futamot fejezett be a 21-ből, két 6. hely volt a legjobb eredménye. Örült annak, hogy nem roppant össze a nyomás alatt és a lazaságát előnyösnek is tartotta.  

„Szerintem ez segített is, hogy versenyzőként fejlődjek. Néha talán túlzásba vittem a viccelődést és nem összpontosítottam eléggé. Meg kell találni a kompromisszumot. Néha egyszerűen csak élvezni akarom a dolgokat, és a saját pulóveremet hordani meg ilyenek” – utalt arra, hogy nem mindig viselte a szokásos csapatruházatot.

Brown nem lát gondot Norris hozzáállásábanForrás: Steven Tee

Noha Norris kissé ostorozta magát, főnöke, Zak Brown szigorától egyelőre nem kell tartania. Az amerikai üzletember a Racefansnek azt mondta, Norris érkezése „friss levegő” volt a csapatnál és a tavalyi újonc nagyon őszinte saját magához. „Szerintem néha kritikusabb is a teljesítményével kapcsolatban egy edzés vagy kör után, mint mi” – vélte. – Ez számomra azt jelenti, hogy

folyamatosan fejlődni akar, elemzi, hogy mit csinál és hogyan tudna javulni.” 

„Képzelhetik, hogy jónéhány 19 éves versenyző nem lenne annyira fegyelmezett, hogy belenézze a tükörbe. Inkább azt mondanák, hogy ők a Forma-1 19 éves szupersztárjai. Ő viszont két lábbal jár a földön” – méltatta Brown az ifjú tehetséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK