Vágólapra másolva!
Amerikai lapértesülés szerint várhatóan nem a McLaren pilótájaként indult Fernando Alonso a májusban esedékes Indianapolis 500-on.

Pályafutása harmadik Indianapolis 500-részvételére készül Fernando Alonso, de ezúttal várhatóan nem a McLaren színeiben áll rajthoz, számolt be a Racer.com. A szakportál szerint a korábbi kétszeres F1-es és sportautó-világbajnok Michael Andretti istállójánál, az Andretti Autosportnál versenyez majd, Honda-motorral.

Alonso 2017-ben versenyzett először az Indy 500-on a McLaren Honda Andretti csapatánál, a győzelemre is esélyes volt, de motorhiba miatt nem sokkal a verseny vége előtt kiesett. Tavaly Chevrolet-motorral szerelt autóval indult volna a McLaren csapatával, de a gyenge felszerelés miatt nem tudta kvalifikálni magát.

Alonso 2017-es autóját az Andretti Autosport üzemeltette az Indy 500-on Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jared C. Tilton

A spanyol pilóta számára nagyon fontos a futam, mert korábban megnyerte az F1-es Monacói Nagydíjat és a Le Mans-i 24 órás versenyt is, ha győzne Indianapolisban is, Graham Hill után ő lenne a második pilóta az autósport történetében, aki magáénak tudhatja az ún. Triple Crownt. Ezt a versenyképes Andretti Autosport színeiben érheti el.

– nyilatkozta Michael Andretti a Racer.com-nak. – Szeretnénk ezt összehozni, de ki kell találnom, hogyan finanszírozzuk. Szerintem szponzort kell találnunk. Vagy ússzak az árral, szerződtessem le, aztán szerezzek rá pénzt? Nagyon élvezem a közös munkát a sráccal, szeretném ezt valóra váltani” – mondta.

Andretti (jobbra) szívesen újra együtt dolgozna Alonsóval Forrás: Chris Owens-IMS Photo 2016/Chris Owens

Andretti számára az egyik szűk keresztmetszet, hogy csapata a Hondával működik együtt, ami rossz tapasztalatokat szerzett Alonsóval a McLarennél, amikor a spanyol pilóta többször is nyilvánosan megalázta a márkát az akkoriban gyenge és megbízhatatlan F1-es erőforrások miatt. Alonso ráadásul jelenleg a nagy rivális Toyota színeiben versenyez a Dakaron. A Racer.com úgy tudja,

a Honda állítólag nem akadályozná meg, hogy Alonso részt vegyen az Indy 500-on, további versenyekkel kapcsolatban azonban nem egyeztettek még.

Az amerikai csapattulajdonos kijelentette, Alonso az Indy 500 előtt nem versenyez majd a csapatnál, mert nem szeretne semmi olyat tenni, ami visszavetné a csapat általános szereplését. A McLaren Racing ügyvezetője, Zak Brown is elárulta, „áldását adná” arra, hogy Alonso ne az Arrow McLaren SP-csapat, hanem az Andretti Autosport színeiben versenyezzen.