Vágólapra másolva!
David Coulthard nem számít arra, hogy Lewis Hamilton a szezon végén elhagyja a Mercedest és a Ferrarihoz szegődik. Úgy véli, Sebastian Vettel pályafutása gyengébb lábakon áll.

Charles Leclerc és Max Verstappen korai szerződéshosszabbítása után Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel jövője válik az F1-es pilótapiac központi kérdésévé. Miután a feltörekvő generáció két élvonalbeli képviselője elkötelezte magát jelenlegi csapataik mellett, csökkent az esélye annak, hogy jövőre komolyabb átrendeződés történik a mezőnyben.

Ehhez az kellene, hogy Hamilton csomagoljon és a szezon végén elhagyja a Mercedest, ami 13 éves kora óta egyengeti a pályafutását és eddig hat világbajnoki címhez segítette hozzá. Hamilton tavaly találkozott a Ferrari elnökével, John Elkann-nal, de rendre kitérő válaszokat ad, amikor felmerül az átigazolás kérdése.

Nehéz elhinni, hogy Hamilton távozik a Mercedestől Forrás: Daimler AG/LAT Images

Feltehetőleg az váltaná ki a távozását, ha a Mercedes vagy Toto Wolff új vizekre evezne, de sokkal valószínűbb, hogy a hatszoros világbajnok ismét aláír jelenlegi istállójához. Egykori ellenfele, David Coulthard sem látja, hogy Hamilton miért vágna bele egy újabb kalandba a maranellói istállónál.

– idézte a skót expilótát a Reuters. – Biztos vagyok abban, hogy tárgyal a Ferrarival, de eddig csak a Mercedesnél volt, miért szakítana ezzel?” – tette fel a kérdést. – Vannak, akik vágynak a fordulatra, amit a [kontinentális] Európa hozhat az életükbe, de szerintem Lewis elég boldog az angol nyelvterületen. Nagy-Britanniában a versenyzés és Amerikában a szabadideje kapcsán.”

Leclerc és Verstappen már elkelt, de Hamilton, Ricciardo és Vettel jövője még kérdéses Forrás: AFP/William West

Coulthard úgy véli, Hamiltonnak nincs szüksége a Ferrarinál való versenyzéssel járó érzelmi hullámvasútra, és szerinte a brit pilóta sem vágyakozik arra, hogy a Scuderia pilótája legyen, ellentétben az autóversenyzők többségével. „Úgyhogy, akkor mire fel? Pénzért? Abból már most is sok van neki” – mondta.

A Williams, a McLaren és a Red Bull egykori versenyzője korábban bármikor elképzelhetőnek tartotta, hogy Hamilton hirtelen szögre akasztja a sisakját, de már inkább Vettel pályafutásának végére számít.

Hamilton helyett Coulthard valószínűbbnek tartja, hogy Ricciardo igazolhat a Ferrarihoz, főleg akkor, ha Leclerc ismét legyőzi Vettelt. „E téren is sok múlik az idei éven, de nem lennék meglepve, ha [Ricciardo] már egyeztetne a Ferrarival, a Mercedesszel és az összes többi csapattal, ami legutóbb nem tartott rá igényt” – vélte.