A súrlódások ellenére Leclerc tanulni akar Vetteltől a Ferrarinál

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Leclerc, Vettel, Ferrari
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari sit for the F1 Drivers Class of 2019 photo before the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem volt zökkenőmentes az első közös idénye Sebastian Vettellel a Ferrarinál, Charles Leclerc szerint azonban a négyszeres világbajnok jó ember, akivel jól tud együtt dolgozni, és az idén szeretne tőle még több mindent ellesni, mint tette azt tavaly.

Charles Leclerc a legkevésbé sem keltette a megilletődött zöldfülű benyomását élete első Ferrarinál töltött szezonjában, amelyben rögtön le is győzte négyszeres világbajnok csapattársát. A pályán ráadásul többször is keresztezte egymás útját a két pilóta, csapatutasítások garmadája szegélyezte első közös évüket, majd jött a brazíliai ütközés, mintegy feltéve a pontot az i-re. A 22 esztendős monacói pilóta viszont azzal együtt, hogy látszólag már most sem szorul Sebastian Vettel tanácsaira, hangsúlyozta, hogy mennyire sokat tanult és fog is tanulni rutinos kollégájától.

Leclerc és Vettel az idén még biztosan csapattársak lesznek Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Leclerc és Vettel kapcsolatába az olasz, a szingapúri és a brazíliai futam is törést hozhatott volna, ezzel szemben látszólag még mindig jól kijönnek, az interlagosi ütközés után például először egymással tisztázták a dolgokat, majd közösen hívták fel Mattia Binotto csapatfőnököt. A jó viszonyt csak megerősíteni tudta Leclerc az Autosport International Show-n, ahol arról beszélt, milyen jó, hogy egy négyszeres világbajnok a csapattársa.

– mondta Vettelről. – Nyilván megvoltak a pillanataink a pályán, amelyekből közösen tanultunk, néhányuk, mint például a brazíliai eset, pedig remélhetőleg nem fog újra megtörténni."

Vettelről eddig is tudni lehetett, hogy példaképéhez és barátjához, Michael Schumacherhez hasonlóan a részletek megszállottja, fekete noteszébe még a szabadedzések alatt is szokott jegyzetelni. Leclerc viszont tavaly tapasztalta meg testközelből először mindezt, és amondó, hogy az idén is folytathatja a tanulást a némettől.

Vettel a mérnökökkel közös munkáról is tudott újat mutatni fiatal csapattársának Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Sokat tanultam abból, ahogyan együtt dolgozik a csapattal és a mérnökökkel, és még mindig sok tanulnivalóm van.

Kérdés, hogy meddig fogja tudni még hallgatni a közös megbeszéléseken a négyszeres világbajnokot, Vettelnek ugyanis az idei év végén lejár a szerződése a Ferrarival, Leclerc viszont a téli szünetben 2024 végéig aláírt, így ő biztosan a vörösökkel fog átlépni a Forma-1 új korszakába 2021-ben. „Az idei szerintem nagyon fontos év lesz, amely során a csapatok sokat fognak befektetni, mert utána 2021-től jön a költségplafon. Megpróbálok annyira készen állni 2021-re, amennyire csak lehet, mivel szerintem az nagy év lesz. Remélhetőleg megfelelően fogunk dolgozni a csapattal, jó autót építve ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnoki címet" – tekintett előre.