Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo Racing február 19-én, az előszezoni tesztek első napján mutatja be az idei autóját. Sajtóértesülések szerint az új Williamset és Haast szintén aznap láthatjuk először.

A mai napig hat csapat közölte hivatalosan, hogy mikor mutatják be a 2020-as autót, ezek közül a Ferrarié lesz a legkorábban, míg a Racing Pointé esik a legkésőbbi időpontra. A Red Bull egyelőre semmit nem erősített meg, de a napvilágot látott hírek szerint a milton keynes-i istálló a február 12-i időpontot választotta. A tavalyi konstruktőri világbajnokság utolsó három helyezettjéről ezidáig semmit nem lehetett tudni.

Az Alfa Romeo Racing az új, C39-es konstrukció bemutatójának időpontját február 19-ére, vagyis az első tesztnapra tűzte ki. Az autót nem sokkal a kezdés előtt, 8:15-kor fogják leleplezni. A decemberi hírek alapján nem meglepő, hogy a hinwili gárda az utolsó pillanatban fog elkészülni, hiszen egy hónapos csúszásról is lehetett olvasni.

Az Alfa Romeo az első tesztnap reggelén mutatja be idei autóját

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az istálló a barcelonai bokszutcában fogja bemutatni idei autóját, az eseményen pedig a két állandó versenyző, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi, valamint a csapatfőnök Frédéric Vasseur vesz részt. Mellettük ott lesz az újonnan szerződtetett tartalékpilóta, Robert Kubica is.

A másik két kérdéses csapat ugyan még semmit nem jelentett be, de a Racefans értesülései szerint a Williams és a Haas is az első tesztnap reggelén fogja leleplezni az új autót.

A grove-i istállónak két nappal korábban lesz egy rendezvénye, ahol nyilvánosságra hozzák a csapat egyenruháját. Az utóbbi időben sokat változott a csapatot szponzoráló cégek listája, ezért valamelyest a színösszeállítás is módosulni fog. Az eseményen az új autóról is mutatnak néhány képet.

A Williams tavaly a mezőny messze legrosszabbul teljesítő alakulata volt, kálváriájukat pedig megalapozta, hogy egy évvel ezelőtt nem készültek el időben az autóval. Claire Williams csapatfőnök-helyettes nemrég kijelentette, idén jobbak lesznek, de újabb nehéz idény vár rájuk.

A portál úgy tudja, a Haas ugyancsak február 19-én, reggel 8 órakor fogja leleplezni F1-es történetének ötödik konstrukcióját. Az amerikai istálló a Williamshez hasonlóan szintén közzé fog tenni néhány képet, várhatóan február elején.

A Haas minden valószínűség szerint szakít a fekete-arany színösszeállítással, miután a Rich Energyvel elváltak útjaik. Az észak-karolinai alakulat minden bizonnyal visszatér a korábban használt színösszeállítás egy módosított változatához, és a kocsi szürke alapú lesz, fekete és vörös kiegészítéssel.

A tavalyi eredmények után a Williamsnek és a Haasnak is van mit javítania Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

Az Alfa Romeo, a Haas és a Williams a 2019-es konstruktőri pontverseny utolsó három pozíciójában végeztek 57, 28, illetve 1 ponttal. Pilótát egyedül a grove- gárda cserélt, Kubica helyett az F2-es bajnokság második helyezettje, Nicholas Latifi érkezett.