Sok lesz a verseny, a csapatok nem erőltetnék a londoni utcai parádét

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, F1 Live London
UNITED KINGDOM, London: In the buildup to this week's British Grand Prix, the Formula One Live event takes over the streets of central London on July 12, 2017. An array of F1 stars descended upon Trafalgar Square for a show featuring fast cars, live music and screaming fans. - Rupert Frere
Vágólapra másolva!
Zsinórban négy hétvégén is úton lehet a mezőny, ha megtartják a jubileumi ünnepséget.

A Liberty Media hatalomátvétele óta a nagydíjak mellett hivatalos F1-es fesztiválokat is szervez a sportág jogtulajdonosa, ezek általában belvárosi rendezvények olyan helyeken, ahol még nem tartanak versenyeket vagy a közelgő futamra próbálják felhívni a figyelmet.

Az első F1 Festivalt még 2017-ben rendezték Londonban a Brit Nagydíj előtt, az összes csapat és Lewis Hamilton kivételével az összes versenyző részt vett az eseményen, és azóta is rendszeresek a hasonló alkalmak, egykori pilóták és istállókat is bevonva.

UNITED KINGDOM, London: In the buildup to this week's British Grand Prix, the Formula One Live event takes over the streets of central London on July 12, 2017. An array of F1 stars descended upon Trafalgar Square for a show featuring fast cars, live music and screaming fans. - Rupert Frere Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Rupert Frere

Az idén viszont minden korábbinál több, 22 nagydíjat rendeznek, a csapatoknak kezd sűrű lenni a menetrend, ezért a Racefans értesülései szerint a tavalyi négy helyett 2020-ban csak három fesztivált terveznek Kyalamiban, Londonban és New Yorkban. A dél-afrikai alkalom a Bahreini Nagydíj után esedékes, az angliai viszont egyelőre kérdéses, mert

a jogtulajdonos a brit fővárosban ünnepelné az F1 első nagydíja, a Silverstone-ban rendezett Brit Nagydíj 70. évfordulóját.

Az 1950-es futam május 13-ra esett, ezért a legközelebbi hétvégén, május 16-17-én lehetne a londoni fesztivál, ez azonban zsinórban a harmadik hétvége lenne, amikor az F1 mezőnyének fellépése van, mivel előtte egymás után rendezik a Holland Nagydíjat és a Spanyol Nagydíjat, ráadásul a következő csütörtökön már a Monacói Nagydíj szabadedzéseit rendezik.

A szakportál úgy tudja, hogy a csapatok a hét elején már jelezték, hogy ez túl sűrű elfoglaltságot jelent, a jogtulajdonos viszont szeretné, ha minden csapat és pilóta megjelenne az eseményen.

Kyalamiban a helyiek világbajnoka, Jody Scheckter is bemutatót tart majd a Ferrari 312 T4-gyel, New Yorkban egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a program, és azt sem, hogy az október 25-én esedékes USA Nagydíj alatt vagy egy héttel korábban rendezik-e meg.