A Ferrari után jön az idei Red Bull, Verstappen egyből nyerne vele

Forma-1, Max Verstpannen, Red Bull Racing, bejáratás, shakedown, Silverstone
Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during Red Bull Racing Filming Day at Silverstone Circuit on February 13, 2019 in Northampton, England. // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YEJD4PAN1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Felkészültebbnek érzik magukat, mint az elmúlt években, 2020-as autójukkal pedig az első futamtól kezdve a győzelmekért harcolnának. Február 12-én érkezik az idei F1-es Red Bull.

Egyetlen istálló volt még adós idei autóbemutatójának időpontjával, de most törlesztette adósságát:

február 12-én érkezik a Red Bull 2020-as versenygépe, amelyet szokás szerint Silverstone-ban fognak bejáratni.

Ezzel a bikások lesznek a második csapat a Ferrari után, akik felfedik idei konstrukciójukat, utánuk a Renault következik szintén február 12-én.

Február 12-én lehull a lepel az RB16-ról

Hogy lesz-e egyszeri festése a sormintát folytatva RB16-os kódnévre keresztelt új Red Bullnak, majd csak Silverstone-ban derül ki, a csapat szempontjából azonban aligha erre fektetik a fő hangsúlyt, inkább

szeretnének már a szezon elejétől kezdve a győzelmekért harcolni, ami az utóbbi években egyszer sem sikerült nekik.

„Nagyon várom már az új idényt, mindenki fel van tüzelve és motivált a tavalyi, nagyon versenyképes szezonzárás után" – nyilatkozta Max Verstappen a Red Bull médiaeseményén.

Az istálló célja, hogy az első futamtól kezdve nyomást tudjon helyezni az élmezőny többi tagjára. Szavaikból az derül ki, hogy az idén is a Mercedest várják legjobbnak.

– mondta Verstappen, majd rátért arra, hogy jó lenne 2 tizedmásodpercen belül lenni az Ezüstnyilakhoz képest. – Amikor nyomást tudunk helyezni rá, természetesen sokkal nehezebb az élen haladó dolga. Ha valakire senki sem helyez nyomást, 97-98%-on vezethet és soha nem hibázik, vagy legfeljebb egyszer a 21-22 futamból. Ha 2 tizedmásodpercen belül lennénk, akkor igazán nyomást lehetne rá helyezni, én pedig egyből innen szeretnék kezdeni, mert akkor rögtön éles lesz a küzdelem."

A tavalyi Red Bull ezzel a különleges festéssel debütált Silverstone-ban Forrás: Red Bull Content Pool

A Red Bullt egyértelműen segítheti, hogy nem változtak a technikai szabályok az idei évre, így folytathatják a különbség fokozatos csökkentését a Mercedeshez képest. Adrian Newey személyében náluk dolgozik az F1 jelenlegi legnagyobb zsenije, Christian Horner csapatfőnök pedig számít is rá, hiszen a Honda már bizonyította, hogy ezúttal aligha lehet majd a motorra fogni az eredmények elmaradását. „A Honda nagyszerű munkát végzett, tavaly minden egyes fejlesztési lépcsővel nagyobb teljesítményre volt képes,

Felkészültebbnek érezzük magunkat a mostani idény előtt, mint az elmúlt öt évben" – jelentette ki Horner.