Társoldalunk:

Valentin-napi festéssel debütált Räikkönen idei autója - videó

2020.02.14. 10:46

Az idén is megadta a módját aktuális F1-es autója bejáratásának az Alfa Romeo, Kimi Räikkönen ismét különleges festéssel gurult pályára Fioranóban.

Noha hivatalosan csak két autóbemutatót tartanak a mai napon, a Mercedes és az Alpha Taurivá keresztelt Toro Rosso leplezi le idei versenygépét, az Alfa Romeo is előállt 2020-as konstrukciójával, a C39-cel. Az új modellt Kimi Räikkönen járatja be a Ferrari fioranói tesztpályáján, és akárcsak tavaly, most is alkalmi festésben pompázva teszi mindezt a Valentin-nap tiszteletére.

Räikkönen akcióban a C39-cel - GalériaForrás: Alfa Romeo

Az Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint a fekete overált viselő 2007-es világbajnok 9 óra 37 perckor gurult ki először a 2997 méter hosszú aszfaltcsíkra, hogy megtegye első köreit a szürkére festett, motorborításán hatalmas piros szívet hordozó C39-essel.

Ez a mostani még nem tekinthető éles tesztnek, csupán bejáratásról van szó, amelyen limitálva van a megtehető kilométerek száma, és a versenyhétvégéken használt gumikeverékek sem állnak a csapat rendelkezésére,

így csupán az autó működését tudják leellenőrizni néhány kisebb teszt mellett a február 19-én, Barcelonában kezdődő háromnapos gyakorlás előtt.

Az idei évtől hivatalosan Alfa Romeo Racing Orlen néven induló csapat autóján természetesen már ott virított a lengyel főszponzor neve is, de egy új támogatót is bejelentettek: azután, hogy tavaly egyetlen futam erejéig már támogatta az istállót, az idei szezontól állandó partnerré vált a korábban a McLarennel együttműködő svéd csokigyártó, a Huski Chocolate.

Mozgás közben az idei Alfa Romeo

Ami az autót illeti, első ránézésre az Alfa is a tavalyi koncepciót fejlesztette tovább, még extrémebb módon "levágva" az első szárny szélét, valamint a McLaren idei autójához hasonlóan extrém magasra helyezve az első felfüggesztést az autó alatti légáramlás javítása érdekében. Egyelőre Räikkönen ült volán mögé, de sajtóhírek szerint jelen van Fioranóban Robert Kubica, a csapat tartalékpilótája is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK