Ki és miért nevezi Mr. SMS-nek Räikkönent?

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Kimi Raikkonen of Finland and Alfa Romeo Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen az F1 rangidőseként is komolyan veszi az edzésmunkát, ám az azzal járó szervezést nem bonyolítja túl – fedte fel a pilóta fizioterapeutája, Mark Arnall, aki elárulta azt is, hogyan becézi az Alfa Romeo Racing finnjét.

A brit szakember - aki lassan 20 éve elmaradhatatlan „kelléke” a Räikkönen-tábornak – könyvet írt, amelyben egyebek mellett arra is kitért, hogyan áll az edzésmunkához az F1-es mezőny korelnöke.

Ehhez kapcsolódóan árulta el, hogy milyen becenevet adott pártfogoltjának: „Kimit csak úgy nevezem, Mr. SMS” – fogalmazott Arnall, aki hozzátette: „Mindig nagyon rövid üzeneteket ír, egyáltalán nem bonyolítja túl a dolgokat. A téli időszak viszonylag egyszerű, mert az évadzáró futam és az azt követő teszt után nagyjából egy hónapig nem találkozunk.”

Kimi Räikkönen és hű fegyverhordozója, Mark Arnall Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Szezon közben nyilvánvalóan más a helyzet: a tréningek már jóval a tesztidőszak előtt elkezdődnek, a program fokozatosan válik egyre sűrűbbé, így az idő beosztása és a közös munka szervezése kulcsfontosságú. Arnall szerint a hosszú távú együttműködés egyik kulcsa az, hogy ráéreztek, mit várnak a másiktól.

„Mindketten tudjuk, hogy mire van szükség. Annak idején például, amikor David Coultharddal dolgoztam együtt, mindig nagyon pontos időterv mentén haladtunk, mindent nagyon precízen el kellett tervezni. Kimi ezt teljesen másképp csinálja. Általában véve délelőtt 10 és 11 között kezdjük valamikor a tréninget, délután valamikor pedig lebonyolítunk egy másik edzést. Egyáltalán nincs feszített menetrend, csak ír egy üzenetet, amikor készen áll arra, hogy kezdjünk” – fogalmazott a fizioterapeuta.

Arnall méltatta Räikkönen előszezoni felkészülését

Räikkönen szerződése az idei évad végéig érvényes az Alfa Romeo Racinggel, s a finn egyelőre még nem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve. A 40 éves pilóta idén beállíthatja az F1-es történelem nagydíjindulási rekordját: az örökranglistát jelenleg Rubens Barrichello vezeti 326 futamrészvétellel, míg az északi 315 versennyel áll a második helyen, így a rekorddöntés még abban az esetben is megtörténhet, ha a koronavírus-járvány a gondoltnál is drasztikusabban csonkítja meg a szezont.