Alonso és a Ferrari is adományokkal segíti a koronavírus elleni harcot

Forma-1, Fernando Alonso, Unicef
Ferrari driver Fernando Alonso (R) of Spain poses with Indian children during an event organised by UNICEF to promote 'hand-washing' at a school in Greater Noida on October 25, 2012, ahead of the Formula One Indian Grand Prix at The Buddh International Circuit. The Formula One Indian Grand Prix 2012 is scheduled to take place on October 28. AFP PHOTO/Punit PARANJPE (Photo by PUNIT PARANJPE / AFP)
Vágólapra másolva!
Miközben a brit F1-es csapatok gőzerővel dolgoznak különböző orvosi eszközök fejlesztésén, Fernando Alonso, a Ferrari és az olasz gyártó beszállítója, a Brembo is adományokkal segíti a koronavírus elleni védekezést.

A koronavírus terjedése az élet számos területét a háttérbe szorította, egyebek mellett a sportvilág, így a Forma-1 is parkolópályára került. A brit csapatok azonban az F1 technikai igazgatója, Pat Symonds irányítása alatt orvosi eszközök fejlesztésébe és gyártásába kezdtek, mások pedig anyagi vagy egyéb forrásokkal segítik a védekezést.

A Ferrariban is komoly részesedéssel rendelkező Agnelli-család az elsők között vállalt szerepet az olaszországi válságkezelés támogatásában, és a gyártó külön is adományozott egy mentőautót az AUSL Modena nevű szervezetnek, ami a járvány által kiemelten sújtott Emilia-Romagna tartományban működik.

„Elismerésül az orvosok, ápolók és önkéntesek nap mint nap végzett, kivételes munkájáért, a Ferrari egy mentőautót adományozott az AUSL Modenának, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet. A járvány elleni harcban is összefogunk az egész orvosi közösséggel” – jelent meg a gyártó Twitter-csatornáján.

Jelentős összeget, 1 millió eurót ajánlott fel a fékrendszereket gyártó Brembo is, a súlyos helyzettel küzdő Bergamóban egy kórházat, egy alapítványt és egy kutatóközpontot támogatnak.

A Papa Giovanni XXIII kórház, a FROM alapítvány és a Mario Negri intézet együttesen három kutatást folytat, már létező klinikai tesztek eredményei alapján. A Brembo közlemény szerint „ez a közös erőfeszítés hamarosan hatékony megoldásokat eredményezhet a vírus megfékezése érdekében, jelentősen csökkentve a kórházi ellátásra szoruló betegek számát.”

Alberto Bombassei, a Brembo elnöke hozzátette, először a bergamói kórház intenzív osztályát támogatták, most viszont azért összpontosítanak a kutatásra, hogy „viszonylag rövid időn belül” gyógymódot lehessen találni a COVID-19 kezelésére. „Mi is kutatás útján működünk, és abban hiszünk, hogy az ilyen időkben ez lehet az egyetlen út a hatékony megoldás felé” – tette hozzá.

A korábbi kétszeres F1-es és a sportautó-világbajnok Fernando Alonso is lépett, 4.000 védőruhát és 300.000 maszkot adományozott az UNICEF révén egészségügyi dolgozóknak.

„Ezekben a kényes pillanatokban köszönjük Önöknek a fáradhatatlan munkát, amit mindig végeznek. A spanyol UNICEF-nél már megvásároltuk a sürgős és szükséges fertőtlenítőszereket, de minden segítség jól jön” – írta Alonso a Twitteren, és másokat is adományozásra buzdított. Hasonlóan járt el Lando Norris is, aki néhány nappal ezelőtt 12 ezer dollárt gyűjtött videojátékozás közben, ezért vállalta, hogy csütörtökön kopaszra nyíratja a haját.