Vettelt nem csak a pénz hajtja az új szerződése ügyében

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Ausztrál Nagydíj, csütörtök
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Megkezdődtek a tárgyalások a Ferrari és a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel között az idén lejáró szerződés meghosszabbításáról. A német pilóta óvatosan fogalmaz, de jelezte, hogy nem csak a pénzügyek fontosak a számára.

Miután Charles Leclerc és Max Verstappen meghosszabbította a szerződését a Forma-1 előző téli szünete során, az átigazolási piac legnagyobb kérdése az lett, hogy mi lesz Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel. A brit pilóta és a Mercedes célozgatott arra, hogy a folytatásra törekednek, és a Ferrari csapatfőnöke is kinyilvánította, hogy meg akarják tartani Vettelt.

Ennek feltételei azonban nem tisztázottak, főleg azért, mert a négyszeres világbajnok tavaly meglepetésre alulmaradt az ifjú Leclerc ellen, újabb vezetői hibákat követett el, a fizetése viszont valószínűleg csak Hamilton honoráriumától marad el.

Vettel eddig öt szezont töltött a Ferrarinál Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A Sky Italia nemrég egy később törölt cikkben arról számolt be, hogy a Ferrari jelentős fizetéscsökkentéssel hosszabbítana csak Vettellel, aki barátja, Bernie Ecclestone szerint jobban tenné, ha visszavonulna vagy átigazolna a McLarenhez, vagyis mindenképpen elhagyná Maranellót.

A 32 esztendős versenyző nagyon burkoltan fogalmazott, de arra célzott, hogy nem feltétlenül a pénz motiválja a következő szerződése kapcsán.

„Az a kérdés, hogy mi hajtja az embert – nyilatkozta Vettel az Autosportnak. – Ez rendben van. Ha a pénz motivál valakit, akkor az nagyon messzire juttathatja és nagyon sikeressé teheti. Rengeteg sportoló és üzletember van, akik a pénzt hajtják. Szerintem inkább az a kérdés, hogy az emberek ismerik-e a megelégedés érzését. Ez nem csak a Forma-1-re igaz.”

Nyerni szeretne a Ferrarival, de kérdéses, hogy ez sikerül-e Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Az F1-es versenyzőket olykor bírálják, mert bár ők a sportág hősei, a sztárpilóták elképesztő, évente 40-50 millió dollárra becsült fizetéseket is bezsebelhetnek, ez alól a világbajnoki címei révén az elitbe kerülő Vettel sem kivétel. A német pilóta ázsiója akkor ugrott meg igazán, amikor a Red Bulltól a Ferrarihoz igazolt, de arra utalt, hogy már keresett eleget.

– utalt a magas fizetésre. – A pályafutásunk is rövidebb néhány másik karriernél. Szerintem az a legfontosabb dolog, hogy az ember boldog legyen, ez a kulcs. Az F1 persze kissé cirkuszi, sok pénz forog benne, és ez hajlamos elkényeztetni az embereket. Alapvetően ez szerintem így is van, de ahogy elmondtam, az a kérdés, hogy valaki megérzi-e, hogy van elegendő.”