Vettel: Még nem győztem a Ferrarival, a küldetésünk változatlan

Forma-1, Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Szingapúri Nagydíj
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 22: Charles Leclerc of Ferrari and France and Sebastian Vettel of Ferrari and Germany during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 22, 2019 in Singapore. (Photo by Peter J Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Változatlanul a világbajnoki címre hajt Sebastian Vettel a Ferrarival, a német pilóta úgy véli, sok fiatal tehetség dolgozik a csapatnál, amelynek légkörét sokan félreértik.

Várakozás közben sem áll meg teljesen az élet a Forma-1-ben, hiszen az idő múlásával több pilóta is közelít a szerződése lejáratához, köztük a mezőny két nagyágyúja, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is. Noha valószínű, egyelőre nem biztos, hogy mindketten maradnak a Mercedesnél és a Ferrarinál, bár mindkét istálló kifejezte, hogy versenyzőik megtartására törekednek.

Vettelt rendszeresen méltatja a Ferrari csapatfőnöke, de a német pilóta vezetői hibái miatt valószínűleg jobban rezeg a léc az ő esetében, mint a hatszoros világbajnoknál, ráadásul a Sky Italia meg nem erősített értesülései szerint a Scuderia csak jóval alacsonyabb fizetést és egyéves szerződést kínál neki.

Vettel tavaly csak egy futamot nyert, de továbbra is sikerre éhes Forrás: Getty Images/2019 Peter J Fox/Peter J Fox

A négyszeres világbajnok azonban nemrég arra célzott, hogy elsősorban nem a pénz motiválja a szerződéshosszabbítás terén, és az Autosportnak elárulta azt is, még mindig arra hajt, hogy világbajnok lehessen a Ferrarival: „A küldetésünk még mindig változatlan, mert nem jutottunk fel a csúcsra” – mondta.

A német pilóta 2015-re nyergelt át a Scuderiához, azóta 2017-ben és 2018-ban volt esélye a világbajnoki címre, de vezetői-, műszaki- és stratégiai hibák miatt akkor sem tudtak a Mercedes fölé nőni, amikor az Ezüstnyilak sebezhetőbbnek tűntek. Ehhez hozzájárul a Ferrari híresen átpolitizált légköre is, de Vettel szerint ezt sokan félreértik.

A tesztelésen nem úgy tűnt, hogy ez nyerő év lesz a Ferrarinak Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

„A csapat erőssége a Ferrari iránti szenvedély – mondta. – Szerintem ez hajtja az embereket minden nap, amikor bejönnek és elmennek. A márka legendája és mítosza, valamint az, hogy ennek a részesei lehessenek. Belülről nagyon olaszos, nagyszerű, hogy a szabályok és a hagyományok terén is megtartották ezt, de ugyanennyire modern is.”

Vettel arra célzott, hogy a temperamentumos olasz viselkedést és a hagyományokat sokan félreértik, ő viszont innovatív szemlélettel találkozott.

„Az emberek nagyon előremutatóan gondolkodnak, szerintem sok fiatal tehetség dolgozik a csapatnál, remek, kreatív ötletekkel. Ezért is nagy kár, hogy az eredmények terén még nem értünk el áttörést. Ez is az oka annak, hogy továbbra is a feladatokra koncentrálunk, a saját dolgunkra, mert hiszem, hogy egy napon elérjük a célunkat.”