Ferrari: Vettellel nem egyeztek a céljaink

Forma-1, Sebastian Vettel, Mattia Binotto, Scuderia Ferrari
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 26: Ferrari Team Principal Mattia Binotto and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk in a press conference during Day One of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 26, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke továbbra is csodálja Vettelt, de úgy véli, a helyes döntést hozták meg azzal, hogy 2020 után nem folytatják a közös munkát.

Sebastian Vettel és a Ferrari kedden bejelentette, hogy a 2020-as szezon végeztével elválnak útjaik. A bejelentéssel a négyszeres világbajnok jövője is kérdésessé vált, egyes források szerint két opciója van: vagy eléri, hogy a Mercedes szerződtesse őt Valtteri Bottas helyére, vagy visszavonul. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az online Motor Valley Festen nyilatkozott, és elárult néhány részletet a szakításról.

Binotto és Vettel nem jutott közös nevezőre Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Bryn Lennon - Formula 1/Bryn Lennon - Formula 1

Vettel a bejelentés után azt nyilatkozta, hogy a pénz nem játszott szerepet a döntésében, egyszerűen nem volt „közös akarat" a folytatásra. Binotto eközben azt állította, hogy nem volt egy kimondott oka a szakításnak. Pár nappal a hír napvilágra kerülése után a svájci szakember ismét megszólalt, és elmondta: a két fél céljai nem egyeztek. „Az elmúlt hetek során megváltozott a világ. Nem csak gazdasági, hanem technikai és sportszempontból is. Kihívásokkal és akadályokkal nézünk szembe. Most a jövőnk alapjait fektetjük le. Különleges nézőpontot akarunk.

„Az ilyen döntések esetében meggyőződésünk, hogy a helyes döntést hoztuk. Sebastiannal lezárunk egy ciklust. Hatodik éve dolgozunk együtt vele. Csodálom őt emberként és profi autóversenyzőként is, nagy becsben tartom."

Binotto szerint Sainz korának és tapasztalatának elegye alkalmassá teszi őt a feladatra Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A Vettel helyére szerződtetett Carlos Sainz 102 F1-es futammal büszkélkedhet, noha ezek közül eddig csak egyszer, a tavalyi Brazil Nagydíjon állhatott dobogóra.

A spanyol tapasztalt, de még mindig csak 25 éves, ami Binotto szerint külön pluszpont.

„Sainz remek hozzáadott értéket képvisel. Okos, fiatal, de már öt idény van a háta mögött. Erős, megbízható pilóta, aki sok pontot szerez. Úgy gondolom, hogy nagyszerű párba állítani Charles tehetségével, hogy fejlődjön és versenyeket nyerjen."