Vágólapra másolva!
Max Verstappen mellett a tavaly év közben szerződtetett Alexander Albon esélyes arra, hogy a Red Bull színeiben versenyezzel 2021-ben. Christian Horner méltatta a csapat korábbi világbajnokát, Sebastian Vettelt, de leszögezte, náluk összeállt a megfelelő versenyzőpáros.

Hetekkel a bejelentés után is a Forma-1 egyik fő témája, hogy mihez kezd Sebastian Vettel jövőre, miután az idei év végén távozik a Ferraritól. A német pilótát összefüggésbe hozták a Mercedesszel, van (kevésbé vonzó) üres hely a Renault-nál, korábbi csapata, a Red Bull képviselői viszont már többször is közölték, hogy nem számolnak a négyszeres világbajnok visszafogadásával.

Ezt Christian Horner csapatfőnök ismét megerősítette a Sky Sportsnak, de egyúttal tovább is ment, szóban bizalmat szavazva a tavaly év közben szerződtetett Alexander Albonnak. A thai pilóta 2019-ben mutatkozott be az F1-ben, fél szezon után váltotta a botladozó Pierre Gasly-t, és a Brazil Nagydíjon kishíján dobogóra állt.

Vettel és Horner szép sikereket ért el, de a jövőjük nem közös Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Sebastian nagyszerű versenyző, hatalmas dolgokat értünk el közösen, zsinórban négy világbajnoki címet – emlékeztetett Horner. – Úgy döntött, hogy elhagyja a Ferrarit, ez a saját elhatározása, és biztos vagyok abban, hogy ezt alaposan átgondolta. Mi viszont nagyon elégedettek vagyunk a meglévő felállásunkkal.”

– emlékeztetett. Számunkra az lenne ideális, ha ezzel a két pilótával nem csak az idei szezonban folytatnánk a munkát, hanem 2021-ben is, de ez nyilvánvalóan azon is múlik, hogy Alex miként szerepel. Minden jel és a tavaly tőle látott előrelépés is arra utal, hogy Max és Alex révén nagyon erős párosunk van.”

Albon és Verstappen maradhat a Red Bullnál Forrás: AFP/William West

Mivel a Ferrari már május elején bejelentette, hogy Vettel az év végén távozik az istállótól, furcsa helyzet áll elő, hiszen az egész szezont ennek tudatában kell teljesíteniük. Felmerült, hogy Vettelnek esetleg már nincs vesztenivalója, de Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nem számít problémákra.

– mondta a Marca című sportlapnak. – Biztos vagyok abban, hogy jó helyzetben szeretné befejezni az utolsó évét a Ferrarinál, és a lehető legjobb eredményt elérni a csapatnak, úgyhogy egyáltalán nem számítok arra, hogy rosszul fog viselkedni.”