Honfitársa szerint Räikkönen az idén visszavonulhat

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Kimi Raikkonen of Finland and Alfa Romeo Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Honfitársa, a korábbi F1-es pilóta Mika Salo szerint Kimi Räikkönenre olyan hatással lehettek az elmúlt hónapok, hogy ez a 2007-es világbajnok év végi visszavonulásához vezethet.

Kimi Räikkönennek az idei lesz a tizennyolcadik szezonja a Forma-1-ben, ennél azonban régebb óta, közel 20 éve teljesítette első versenyét a királykategóriában. A Ferraritól 2018 végén távozó világbajnok kétéves szerződést írta alá az Alfa Romeóval, kontraktusa tehát az idei szezon végén lejár, a folytatásról pedig még nem nyilatkoztak a felek.

Frédéric Vasseur csapatfőnök nemrég kijelentette, hogy szokásukhoz híven október előtt nem fognak dönteni a jövő évi pilótafelállásukról, de ez persze nem jelenti azt, hogy Räikkönen ennél előbb nem jelentheti be, hogy az év végén visszavonul. Mika Salo egykori F1-es pilóta nem tartja elképzelhetetlennek, hogy honfitársát az idén látjuk utoljára a mezőnyben.

Az idei lesz az utolsó tánc? Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

A Forma-1-ben a Toyota, a Sauber, a Ferrari, a BAR, az Arrows, a Tyrell és a Lotus színeiben is versenyző Salo a 2007-es világbajnok közösségi médiás felületeit látva nem kétli, hogy Räikkönen nagyon élvezte a koronavírus-miatti kényszerszünetet, ez pedig elgondolkodtatta őt arról, hogy ez az élmény esetleg a visszavonulás irányába lökheti az Alfa Romeo 40 éves pilótáját. „Nehéz megmondani, hogy Kimi miként reagált erre a hosszú vakációra” – nyilatkozta Salo a finn MTV-nek.

Räikkönen nemrég az argentin Infobae-nek azt mondta,

ha az idei szezonban már nem leli örömét a Forma-1-ben, akkor abbahagyja a versenyzést.

„Nagyon egyszerű, imádom a versenyzést, így ha jól szórakozom az idén, akkor folytatom, ha nem, akkor pedig abbahagyom" – mondta a 2007-es világbajnok.

Az idei Alfa Romeo a teszteken a középmezőnyt tekintve sem tartozott a gyors autók közé Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Salo szerint pedig megvan rá az esély, hogy a februári teszteken nem túl biztató formát mutató Alfa Romeónak az idén is nehéz éve legyen. „Kimi nincs könnyű helyzetben. Noha a csapatnak már más a neve, a személyzet és a problémák nagy része ugyanaz” – utalt honfitársa 2001-es bemutatkozó évére a Sauber színeiben.

Amennyiben Räikkönen a szezon végén visszavonul, az megnyithatja az utat Mick Schumachernek, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, aki ha az idén jól teljesít a Forma-2-ben, bizonyára az esélyesek között lesz a finn megüresedő helyére.