Hiába kapott ki Hamiltontól, Bottas nem kételkedik magában

Forma-1, Stájer Nagydíj, csütörtök, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Mercedes
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP walk through the paddock during previews for the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 09, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas a hétvégi Stájer Nagydíjon Lewis Hamiltontól elszenvedett vereség ellenére magabiztos, nem hagyja, hogy egy vagy több rossz futam elvegye az önbizalmát, és úgy érzi, a világbajnoki címért fog csatázni csapattársával.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton egyszerűen verhetetlen volt a Stájer Nagydíj hétvégéjén, miután az Osztrák Nagydíj nem sikerült a legjobban a számára. Ezúttal csapattársa, az első futamot ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel megnyerő Valtteri Bottas volt az, aki nem tudta tartani a lépést, és már a szombati időmérőn elbukta a lehetőséget arra, hogy megküzdjön Hamiltonnal a futamgyőzelemért. A finn pilóta ezzel együtt nem esik kétségbe, és arra készül, hogy jó csatát fog vívni csapattársával a világbajnoki címért.

Bottast egyetlen vereség nem fogja megtörni Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Bottastól a vasárnapi futam utáni sajtótájékoztatón megkérdezték, hogy azok után, hogy Hamilton ilyen elsöprő fölénnyel nyerte meg az időmérőt, majd végzett az élen a versenyen, mennyire nehéz továbbra is abban a hitben maradnia, hogy harcolhat vele a vb-címért. A pontversenyt továbbra is vezető finn erre azt válaszolta, hogy

az évek alatt megtanulta, hogy egy-egy ilyen vereség ne legyen rá hatással, ezért úgy gondolja, hogy igenis megküzdhet Hamiltonnal az év végi elsőségért.

„Szerintem bármilyen sportágban könnyű elkezdeni az embernek kételkedni magában. Különösen a Forma-1-ben, ami egy eléggé különleges sportág. Nyilván az évek alatt az ember megtalálja a megfelelő eszközöket arra, hogy miként legyen magabiztos és miként bízzon magában, és abban, amit csinál. Nincs okom arra, hogy kételkedjek a képességeimben. Tudom, hogy Lewisnak erős hétvégéje volt, jó munkát végzett, de a múlt hétre alapozva tudom, hogy én mire vagyok képes.

Nem fogom hagyni, hogy egyetlen hétvége, vagy akár több hétvége lehúzzon. Ezt már megtanultam. Egyszerűen a munkámra koncentrálok és fejlesztem magam, ahogy haladunk előre."

Bottas már szombaton hátrányba került a versenyre Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Bottas gyakorlatilag már szombaton nehéz helyzetbe hozta magát azzal, hogy csak a negyedik rajtkockát szerezte meg, miközben Hamilton elsöprő fölénnyel behúzta idei első pole pozícióját. Noha a fékekkel küzdött, a finn tudja, hogy legalább a második helyre oda kellett volna érnie, és akkor másként alakult volna a versenye. „Szombaton is erősebbnek kellett volna lennem.

– gyakorolt önkritikát a futam utáni sajtótájékoztatón. – Emiatt fogok úgy tükörbe nézni, hogy felteszem a kérdést, miért volt a mai nap kicsit nehezebb, és valószínűleg jót csatázhattam volna Lewis-zal. Természetesen nem vagyok száz százalékig boldog, mert nem nyertem."