Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, hogy Sebastian Vettel szerződtetése remek lesz az Aston Martinnak, valamint kijelentette, hogy a felek tárgyalásokat folytatnak. A Sky Sports riportere szerint akár már a Brit Nagydíj hétvégéjén megtörténhetett volna a bejelentés, ha Sergio Pérez nem kapja el a koronavírust.

A Brit Nagydíj hétvégéjén látszólag semmivel sem kerültünk közelebb ahhoz, hogy megtudjuk, hol folytatja, ha egyáltalán folytatja pályafutását Sebastian Vettel a Forma-1-ben, a színfalak mögött azonban nem álltak le az események.

Noha a négyszeres világbajnok a csütörtöki sajtónapon azt állította, hogy semmi sem változott az elmúlt hetekben, és egyáltalán nem siet a döntés meghozatalával, Ted Kravitz, a Sky Sports bokszutcai riportere a verseny után elhintette, hogy Vettelt akár már ezen a hétvégén bejelentette volna a Racing Point, csak Sergio Pérez pozitív koronavírus-tesztje közbeszólt.

Már mindent elsimítottak? Forrás: Ferrari

Az már régóta világos, hogy Vettel és a Racing Point között valamilyen szintű egyeztetés zajlik, noha a felek ezt hivatalosan egyszer sem erősítették meg. Kravitz szerint pedig mostanra eljuthattak oda, hogy

lényegében eldőlt, hogy a négyszeres világbajnok jövőre az Aston Martinná váló csapatnál folytatja.

Sokatmondó jelenet volt nem a Brit Nagydíj rajtja előtt az, amikor Vettel és a csapattulajdonos Lawrence Stroll szembetalálkozott egymással a bokszutcában.

„Gondolják, hogy érdekes volt a könyökpacsi Vettel és Stroll között? Szerintem az volt – fogott neki a fejtegetésnek a Sky Sports riportere a verseny után. – A hétvége kezdetén az a pletyka keringett, hogy bejelenthetik Vettel szerződtetését, utána azonban jött Pérez pozitív koronavírus-tesztje, emiatt pedig világossá vált, hogy nem lesz semmiféle bejelentés. Szerintem nem akarták ezt megtenni Sergióval, és lehet, hogy Vettel szerződése sincs még teljesen lefixálva, de úgy tűnik, hogy a héten előrelépés történt ez ügyben,

attól függően, hogy ki lesz az Aston Martin főszponzora.”

Vettel és Stroll találkozása a Brit Nagydíj rajtja előtti percekben

Habár a Racing Point és Vettel a tárgyalások tényét sem erősítette meg, megtette ezt helyettük a Lawrence Stroll-lal baráti viszonyban levő, az Aston Martinban tulajdonrészt vásároló Toto Wolff.

– idézi a Mercedes csapatfőnökét a Motorsport.com török kiadása. – Pérez lecserélése nem könnyű döntés, mert fontos része a csapatnak, Németország azonban a második legfontosabb piac az Aston Martin számára. A Vettel-szerződés nagyszerű lesz nekik."

Pérez a maradásán dolgozik?

A Brit Nagydíj előtt pozitív koronavírus-tesztet produkáló, emiatt a teljes versenyhétvégét kihagyni kényszerülő Sergio Pérez saját elmondása szerint balesetet szenvedett édesanyját meglátogatni utazott haza a súlyosan fertőzött Mexikóba, vélhetően ő is itt kapta el a vírust. Noha Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke szerint semmi probléma nincs azzal, hogy a pilótájuk hazautazott, Dieter Rencken, a Racefans szakírója saját forrásaira hivatkozva állítja: csapata nem véletlenül hunyt szemet az út felett, Pérez ugyanis az ő engedélyükkel utazott, mégpedig azért, hogy az eddiginél nagyobb támogatást kérjen Carlos Slimtől.

Pérez nem tett le arról, hogy jövőre az Aston Martin pilótája legyen? Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

A mexikói pilóta pályafutását a kezdetek óta támogató milliárdosnak Rencken szerint abban lehet szerepe, hogy Pérez megtartsa az ülését a Racing Pointnál,

a csapat ugyanis adott esetben hajlandó lenne kitartani mellette, amennyiben még több pénzt hoz az istállóhoz.

Mindez különösen akkor lehet életbevágó, ha jövőre már nem a BWT lesz a főszponzor, a hírek szerint Lawrence Strollnak ugyanis fenntartásai vannak az osztrák cég által megkövetelt rózsaszín festés és az Aston Martin imidzsének összeegyeztethetőségével kapcsolatban.

A főszponzor elvesztése miatt kieső pénzt pótolhatná Pérez, akinek a szerződésében lehetnek olyan záradékok, amelyek megkövetelik, hogy legalább a csapat által más forrásokból szerzett szponzorpénzzel megegyező összeggel járuljon hozzá a költségvetéshez.