Sainz elfogadhatatlannak tartja Grosjean védekezését, ő újra megtenné

Forma-1, Brit Nagydíj, Carlos Sainz, McLaren, Romain Grosjean, Haas
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Romain Grosjean of France driving the (8) Haas F1 Team VF-20 Ferrari on track during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Két pilóta ellen is a sportszerűség határát súroló manőverekkel védekezett Romain Grosjean a múltheti versenyen, de Silverstone-ban kijelentette, csak az egyik eset miatt kért elnézést.

Carlos Sainz és Daniel Ricciardo ellen is veszélyes, a sportszerűség határát feszegető manőverekkel védekezett Romain Grosjean a múlt hétvégén rendezett Brit Nagydíjon. Ricciardo diplomatikusan „határesetnek” nevezte a történteket és nem akart példabeszédet tartani, a McLaren pilótája viszont többször is bírálta ellenfelét, veszélyesnek nevezte és elfogadhatatlannak tartotta a manővert.

Grosjean nem érzi, hogy hibázott volna Sainz ellen Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Versenyzői szempontból, ha valaki mögött megyünk, mindegy, hogy hagyunk-e helyet a jobb oldalon, ahogy ő állítja. Szerintem nem szabad reagálni az ember mögött érkező pilóta mozgására. El kell dönteni, hogyan védekezünk, milyen ívet követünk, és nem a hátulról érkezőre kell reagálni. Nyilvánvalóan arra várt, hogy kitérjek mögüle és elém vágjon, ami szerintem vállalhatatlan” – nyilatkozta Sainz.

Sainz megérzése abból a szempontból helyes volt, hogy Grosjean csak a Ricciardo elleni védekezését érzi kifogásolhatónak, elismerte, hogy a Renault támadásakor alábecsülte a tempókülönbséget, és azt mondta, hogy a tükrökben sem látott eleget. „Balra indultam, aztán visszatértem jobbra, de mindig hagytam egy autónyi helyet. Ez határeset volt, egyetértek, elnézést kértem tőle” – mondta.

„A Carlos elleni manőver szerintem egyáltalán nem volt problémás. A pálya több, mint fele a rendelkezésére állt, elég helyet hagytam neki a csúcspontnál is, de minden pilótát tisztelek a mezőnyben. Nem azért vagyok itt, hogy barátkozzak, hanem azért, hogy pontokat szerezzek a Haasnak és magamnak. Daniel esetében kicsit elkéstem, a másik manővert újra megcsinálnám.”

Grosjean a néhai Ayrton Senna híres állásfoglalását is értelmezte a saját esetére. „Ayrton azt mondta, ha az ember nem hajt rá egy résre, akkor már nem is autóversenyző. Ez határozta meg a gyermekkoromat. Ha valaki nem védekezik a legjobb 10 között, akkor nem igazi autóversenyző” – összegzett.