Hamilton nem akar elbocsátások közepette a szerződéséről tárgyalni

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, A 70. évforduló Nagydíja
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 06: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP arrives in the Paddock during previews ahead of the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 06, 2020 in Northampton, England. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas szerződésének bejelentése ellenére Lewis Hamilton továbbra is vár azzal, hogy újra elköteleződjön a Mercedes mellett. Főnöke nem aggódik a késlekedés miatt.

A Mercedes csütörtökön bejelentette, hogy Valtteri Bottas jövőre is a csapat pilótája lesz, és a finn versenyző elkotyogta azt is, hogy Lewis Hamilton lesz a csapattársa. A hatszoros világbajnok és a Mercedes házasságának folytatása kézenfekvő, lényegében senki sem kételkedik abban, hogy Hamilton maradni fog, a brit sportoló azonban egyelőre kivár a tárgyalásokkal.

Hamilton folytatná, de még nem tárgyal a jövőről Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Nem érzem azt, hogy ez lenne a megfelelő időpont arra, hogy leüljünk. Ha belegondolunk, a világban most nagyon sokan elvesztik az állásukat, sokan munkanélküliek is lettek. Nem úgy tűnik, hogy az a legfontosabb, hogy leüljünk és egy nagy szerződésről egyeztessünk. Időre van szükség, hogy megtaláljuk a megfelelő pillanatot.”

Hamilton arra nem tért ki, hogy a Mercedes egyelőre nem akar megállapodni a Liberty Mediával a következő szezontól érvényes kereskedelmi szerződés kapcsán, Toto Wolffnak sincs még szerződése a csapat további vezetésére, ő viszont nemrég kijelentette, még legalább három évig a Forma-1-ben akar versenyezni. Ezt megerősítette a hétvégi verseny előtt is.

Wolff az FIA pénteki sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó arról beszélni, hogy a gazdasági nehézségek miatt csökkenteni kell-e Hamilton fizetését. Azt viszont kijelentette, hogy a csapat részéről sem sietnek a megállapodással, inkább azért halogatják a tárgyalást, mert a két fél egyébként jól kijön egymással, de ez egy olyan terület, ahol eltérő céljaik vannak.

„Nem, egyáltalán nem – felelte Wolff, amikor arról kérdezték, sietnek-e szerződéssel. – Ugyanúgy érzünk, ahogy Lewis. Végül, leülünk majd valahol, és néhány óra alatt összehozzuk, aztán elmegyünk pizzázni, ahogy a legutóbb is tettük.”