Társoldalunk:

Óriási baleset és Bottas 1. hely a kínai időmérő előtt

2019.04.13., 00:30
rendezés

A Kínai Nagydíj utolsó edzésén Bottas futotta meg a legjobb időt, miközben Vettel és Hamilton sem tudott sokat javítani az időmérő szimulációján. Az újonc Albon remekelt a Toro Rossóval, de az utolsó percekben a falhoz csapta az autóját, amivel valószínűleg bukta a kvalifikációt is.

Sokáig különösebb fennakadás nélkül készült a Forma-1 mezőnye a Kínai Nagydíj 8 órakor kezdődő időmérőjére a szombati tréningen, de az utolsó percekben a thai újonc, Alex Albon rommá zúzta a Toro Rossót a célegyenesre fordító kanyarban, így az edzés piros zászlóval ért véget.

A vártnál jobban felmelegedett az aszfalt, a hőmérséklete közel 10 fokkal magasabb volt, mint pénteken. Az edzés első felében Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a lágy gumin, közel 9 tizeddel előzte meg csapattársát, Charles Leclerc-t, de kettejük közé beférkőztek a közepes keveréket használó Mercedesek Valtteri Bottas-Lewis Hamilton sorrendben.

Bottas volt a leggyorsabbForrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Az időmérő szimulációkon a szokásosnál kevésbé változott az állás, Vettel egyáltalán nem tudott javítani, Hamilton is csak alig, miután az első körében lecsúszott a pályáról az első hajtűnél. Leclerc megelőzte a britet, de az 1. hely a Mercedeshez került Bottas révén, aki 1:32.8-nál állította meg a stoppert, 4 tizedet verve Vettelre.

Max Verstappen teljesítményére még kíváncsiak lettünk volna egy friss szett lágy gumin, de Albon balesete miatt titok marad, mire képes a Red Bull.

A fiatal pilóta bánhatja a karambolt, mert a Toro Rossók ígéretesen szerepeltek, a Renault-knál is gyorsabbnak tűntek.

Albon szélesre vette az utolsó kanyart, a műfűvön irányíthatatlanná vált az autója, amelynek nem maradt ép szeglete a falnak csapódás után. "Rendben vagyok, sajnálom" – mondta letörten. Gyakorlatilag biztos, hogy nem tud részt venni a 8 órakor kezdődő időmérőn.

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható!

GPHírek
00:01

Jön a harmadik szabadedzés

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Kínai Nagydíj harmadik szabadedzésének közvetítésében! Percről percre tudósításunk szombaton 04:50-kor kezdődik, addig néhány bejegyzésben összefoglaljuk a pénteki eseményeket.

GPHírek
00:02

Ferrari-Mercedes 1:1

A pénteki első szabadedzésen Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, a másodikon Valtteri Bottas autózta a legjobb időt, de az állás az egykörös tempó és a hosszabb etapok terén is nagyon szoros. Ajánljuk figyelmükbe a szabadedzések összefoglalóját és esélylatolgató elemzésünket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

GPHírek
00:03

Többen is alkalmi sisakot viselnek

Az F1 történetének ezredik nagydíjhétvégéje előttt tisztelegve az FIA megengedte a pilótáknak, hogy erre az alkalomra a pilóták speciális sisakfestést használjanak. Többen éltek is a lehetőséggel, köztük a két Renault-versenyző, Alex Albon, George Russell és Romain Grosjean. Erről, és más látványosságokról is gyűjtöttünk képeket a pénteki galériánkba. 

Kattintásra galéria nyílik!Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.
GPHírek
04:56

Maradt a szép idő

Süt a Nap, a levegő hőmérséklete 19, az aszfalté 38 fok. Utóbbi kb. 5 fokkal melegebb, mint tegnap bármikor volt, és bizonyára emelkedni fog, ez simán kihat a gumik viselkedésére.

GPHírek
04:59

Háromcsapatos harc lesz?

A Ferrarinak és a Mercedesnek ezúttal valószínűleg a Red Bullra is figyelnie kell, amely optimistán kezdte a hétvégét. Hamilton és Leclerc is elismerően beszélt a formájukról.

GPHírek
05:01

Indul az utolsó edzés!

Egy órán át tart, először Magnussen veszi birtokba a pályát a közepes gumin. Giovinazzi és Kvjat követi.

GPHírek
05:04

Nagy egyesülés a mezőny végén

A Williams garázsában feltűnt a veterán Patrick Head, aki műszaki tanácsadóként segíti a krízisben lévő csapatot. Hivatalos pozíciót nem tölt be, korábban 2011-ig dolgozott náluk.

GPHírek
05:05

Ez még csak bemelegítés

A pilóták fele már felbukkant, de csak egy ellenőrző kör erejéig. Hülkenberg egy próbarajttal nyit.

GPHírek
05:06

Hamiltonnál még szelfiidő van

Aminek vidáman, mosolyogva tesz eleget, utána kiinteget a rajongóknak a bokszutca faláról. A tegnapi napja nem sikerült jól, elismerte, hogy Bottasnak jobbnak ment.

GPHírek
05:08

Kubicáé az első idő

Lágy gumi, 1:37.220. Fiatal csapattársa, Russel közel 6 tizedet ver rá.

GPHírek
05:10

Módosítottak a Mercedes szárnyán

Az FIA nem tartotta szabályosnak a Kínába hozott új példányt, a véglapokon kellett változtatni.

GPHírek
05:14

Ricciardo magányosan a pályán

A Williamsek visszatértek a bokszba, a Renault ausztrál versenyzője az egyetlen most kint. Nem kezdődik mozgalmasan az edzés.

GPHírek
05:17

Új 1. helyezett

Ricciardo a közepes keveréken 1:35.1-et futott. Közben kijöttek a Ferrarik.

GPHírek
05:19

Vettel gyorsabb Leclercnél

Nem is kevéssel, majdnem 9 tizeddel. Érkezik Hamilton és Bottas is.

GPHírek
05:23

Hamilton második

Bottas pedig harmadik, ők a közepes gumin mennek, ellentétben a lágy keverékre szavazó Ferrarikkal. A hátrányuk 7 tized Vetteltől.

GPHírek
05:24

Hülkenberg most lassabb Ricciardónál

A különbség 2 tized, ezúttal az ausztrál javára. Hamarosan kiderül, Ricciardo jobban megbarátkozott-e a Renault-val, ezt a Bahreini GP utáni teszt is segíthette.

GPHírek
05:25

Csapattársak egymás mögött

Szárnyal a Toro Rosso, Albon az 5. Kvjat a 6. időt autózta, így a Ferrari kivételével mindegyik csapat pilótái egymás mögött állnak a rangsorban.

GPHírek
05:29

Pérez is a Renault-k előtt

A Toro Rossók mellett ő is megelőzi őket, Stroll azonban megtöri a sormintát, nem tud csapattársa mögé beférni, mert lassabb volt Ricciardónál.

GPHírek
05:31

Gasly elrontotta a körét

Az első hajtűbe túl nagy lendülettel érkezett, füstölős fékezés után lecsúszott az ideális ívről, csak 11.

GPHírek
05:32

Tovább melegedett az aszfalt

Már 41 fok a hőmérséklete, holott mára kicsit hűvösebb időt vártak a péntekinél. A rangsort továbbra is Vettel vezeti Hamilton, Bottas, Leclerc előtt.

GPHírek
05:35

Verstappen 5.

1,2 mp-et kapott Vetteltől, pedig mindketten a lágy gumin mentek. Az időmérőn nem biztos, hogy a Red Bull fel tudja venni a versenyt a Ferrarival.

GPHírek
05:36

Lassú a Haas

Nem javult a helyzet az amerikai istállónál, versenyzőik csak a Williamseket előzik meg, őket sem sokkal. Grosjean és Magnussen a közepes gumin jegyezte az idejét, de ez nem lehet kifogás, a középmezőnyben ez többekre igaz.

GPHírek
05:38

Vettel autóját szerelik

A Ferrariról az orrkúp is lekerült. A pálya most szinte kiürült, a mezőny hamarosan az időmérő szimulációkra készül.

GPHírek
05:40

Félreértés az Alfánál

Räikkönen mérgelődött, amiért Giovinazzi majdnem nekiment az első kanyarkombinációban. Szép lett volna, ha a csapattársak ütköznek egy edzésen!

GPHírek
05:44

Norris veszélyesen szélárnyékozott

Az egyik Red Bull mögé húzódott be egy kis extra sebességért, amely lehúzódott az ideális ívről, de a McLaren újonca kicsit talán későn vágott vissza.

GPHírek
05:46

Az újonc nyeri a Williams minicsatáját

52 ezreddel volt gyorsabb Kubicánál a friss lágy gumin, nyilván nem volt nagyobb a tét a 19. helynél. Vettel kijött a bokszból.

GPHírek
05:51

Vettel és Hamilton sem javít

Vettel az első szektorban még lila részidőt jegyzett, aztán lassult korábbi önmagához képest. Hamilton dettó.

GPHírek
05:52

Bottas az élen

1:32.8-cal megelőzte Vettelt, 4 tizeddel. A visszajátszáson megmutatták, hogy Hamilton lecsúszott a pályáról a 6-os számú hajtűkanyarnál, ezért nem javított.

GPHírek
05:53

Valami lerepült Hamilton autójáról

A hátsó egyenesre szélesen fordult, egy kicsiny darab elszállt a Mercedesről. Hamilton futott még egy gyors kört, egy kicsit javított, a hátránya 859 ezred, de a 4. helyről nem mozdult el (Leclerc közben megelőzte).

GPHírek
05:55

Óriási baleset

A célegyenesre fordító kanyarban Albon rommá zúzta a Toro Rossót, az autó eleje és hátulja totálkáros lett. "Rendben vagyok, sajnálom" – mondta letörten.

GPHírek
05:57

Lőttek Albon időmérőjének

Nem hisszük, hogy az autót megjavítják addig. Bánhatja az újonc, mert nagyon jól szerepelt eddig. Most el kell mennie orvosi kivizsgálásra elővigyázatosságból.

GPHírek
05:58

A műfű dobta meg

Ahogy sejteni lehetett, Albon szélesen fordult, a zöld műfüvön beriszált az autó és irányíthatatlanul a falnak csapódott. Az edzés természetesen azóta is áll, alighanem így lesz vége, mert csak 2 perc van hátra.

GPHírek
05:59

"Kedves" emlékeztető Giovinazzinak

A rendező bevágta az Alfa Romeo pilótájának két évvel ezelőtti hasonló balesetét ugyanebben a kanyarban.

GPHírek
06:00

Bottas elsőségével ért véget az edzés

Köszönjük figyelmüket! 8 órától időmérő, tartsanak velünk akkor is.

Még több bejegyzés