Az esportolók jól elpáholták Verstappent és a többi igazi versenyzőt

Események

Forma-1, Red Bull Racing Budapest Showrun, Nagy Futam 2018
BUDAPEST, HUNGARY - MAY 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing on a racing simulator during the Red Bull Racing Budapest Showrun on May 1, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Balogh/Getty Images for Red Bull Racing)
Vágólapra másolva!
Egy videojátékos, Jernej Simoncic győzelmét hozta az első olyan esport-verseny, amelyet a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj törlése után, több valódi autóversenyző, köztük Max Verstappen részvételével rendeztek. A Red Bull holland versenyzője jó tempót mutatott, de nem tudott beleszólni a dobogós helyezések sorsába.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül71 bejegyzés

Forma-1-es Ausztrál Nagydíj és a világszerte lemondott vagy elhalasztott több mint 70 benzingőzös esemény nélkül sem maradtak autóversenyzés nélkül a motorsportot kedvelők, hiszen a Veloce Esports, valamint a Torque Esports a The-Race.com-mal közösen virtuális futamot szervezett. Utóbbit tartották meg előbb, a mezőnyben olyan nevekkel, mint Max Verstappen, Juan Pablo Montoya, Will Power, vagy Andre Lotterer, hogy csak a legsikeresebbeket említsük.

A futamokat a szimulátorosok körében népszerű, az egyik legvalósághűbb szoftvernek tartott rFactor 2-n futották, lényegében 2012-es F1-es autóval a nürburgringi F1-es pályán. A külsőre leginkább a Williams azévi kocsijára hajazó, mindenki számára ugyanazzal a beállítással kínált, Formula ISI 2012 fantázianévre hallgató versenygéppel csatába induló résztvevőket "valódi" versenyzőkre, esportolókra és gamerekre osztották, majd mindhárom csoportnak selejtezőn kellett részt vennie, ahonnan 8-8 pilóta jutott a főfutamba.

Teljesen egyforma, a 2012-es F1-es autókat alapul vevő kocsikkal csaptak össze a résztvevők Forrás: The Race

A nyolckörös selejtezőfutamok rajtsorrendjét öt perces időmérőn döntötték el, a valódi versenyzők kezdtek, a rajtelsőséget pedig a lila autóval versenyző Max Verstappen szerezte meg az IndyCar-pilóta Félix Rosenqvist előtt. A harmadik helyre az egyaránt a Formula E mezőnyét erősítő Neel Jani és Maximilian Günther jött be. A rajtnál Rosenqvist lerajtolta Verstappent, de elfékezte magát az első kanyarban, a holland így visszavette az első helyet, onnan pedig már csak bottal üthették a nyomát a többiek, végig vezetve simán nyert.

Hátrébb annál nagyobb volt a tülekedés, több nagy csattanást is láthattunk, és csak azért nem lett tömeges kiesés a vége, mert az autók törésmodelljét nagyon alacsonyra vették, így aki teljes gázzal csapódott a védőfalnak, az is tovább tudott menni,

noha autója már nem viselkedett úgy, mint újkorában. Verstappen mögött végül Günther, Colton Herta, Rosenqvist, Jimmy Broadbent, Antonio Felix da Costa, Dani Juncadella és Neel Jani végzett, ők jutottak be a döntőbe, miközben mindkét Montoya, az F1-es Juan Pablo és fia, Sebastian is kiesett, bár utóbbi sokáig sikeresen verte vissza Jani támadásait a nyolcadik, még továbbjutást érő helyen. Nem jutott tovább a 2019-es Indy 500-győztes Simon Pagenaud sem.

Voltak látványos balesetek is Forrás: The Race

A második selejtezőben kipróbált esportolók csaptak össze, ami már a rajtnál észrevehető volt, sokkal simábban és kevesebb koccanással fordultak el, mint a valódi versenyzők. Rudy van Buren, a McLaren szimulátorosa szerezte meg a pole-t, az F1-es esport-menő Brendon Leigh a harmadik lett, Van Buren pedig a futamon megmutatta, hogy a főversenyen Verstappen kihívója lehet, a hollandhoz hasonlóan végig vezetve magabiztos győzelmet aratott. A második helyen Jarl Teien jött be Bono Huis, James Baldwin, Brendon Leigh, Ed Jones, Dani Haddad és Eduardo Barrichello előtt, ők kvalifikálták tehát magukat a döntőre.

Szavazzon!

Ön szerint jó ötlet virtuális futamokkal pótolni a valódiakat, amíg újra nem indulnak a különböző versenysorozatok?

Az egyszeri autósport-kedvelő számára a harmadik selejtező tartogatta a legkevésbé ismert neveket, itt azonban egy magyar gamer, Báldi Gergő, a M1RA esportolója is bejutott a szombati válogatón a 20 fős mezőnybe. Báldinak nem sikerült túl jól a kvalifikáció, csak a 18. melyet szerezte meg, azaz 10 pozíciót kellett javítania a továbbjutáshoz. A három selejtezőből a gamereké volt a legsimább rajt, Báldi pedig már az első körben előrejött a tizedik helyre, hogy aztán nagyjából a teljes futamot ott töltse, mielőtt az utolsó előtti körben hibázott egyet és visszasett a 15. helyre. A futamot Jernej Simoncic nyerte, így ő és még hét másidk videojátékos készülhetett az összecsapásra Verstappenékkel.

Báldinak ezzel a hibával úszott el az esélye az első nyolcba kerülésre Forrás: The Race

A 8 helyett már 12 körből álló főverseny előtt újabb időmérőt rendeztek, amin végleg nyilvánvalóvá vált az, amit azelőtt csak az időeredményekből sejthettünk: a valódi versenyzőknek esélye sem lesz a gamerek és esportolók ellen. Előbbi csoportból Max Verstappen szerezte meg a legjobb rajthelyet, de ő is csak kilencedik lett. A pole-t a gamer-selejtező nyertese, Simoncic szerezte meg Lucas Blakeley, Rudy van Buren és Jarl Teien előtt.

Aki azt várta, hogy Verstappen megkezdi a felzárkózást a rajt után, annak csalódnia kellett, a holland pilótának már az első kanyarban elszállt minden esélye a jó eredményre, belekeveredett az első kanyarban történt balesetbe, és a 20 helynél is hátrébb csúszott vissza.

Simoncic megtartott a vezetést, mögé Kevin Siggy jött fel az ötödik helyről, a további sorrend Van Buren, Teien, Blakeley és Gassner volt. A legjobb valódi versenyző ekkor a kilencedik helyen álló Rosenqvist volt.

Verstappen esélyei már a rajtnál elszálltak Forrás: The Race

Akárcsak a harmadik selejtezőben, ezúttal sem tudott senki sem meglógni az élen, Siggy egy másodpercen belül követte Simoncicet, mögöttük pedig árnyékként haladt van Buren. A komoly izgalmakat a tizedik pozíció fölötti helyekért láthattuk, itt is minden centiméterért ádáz küzdelem folyt, nem egyszer megpördülésbe torkollva. Az elején Simoncic végül csak sikerült kicsit elszakadjon Siggytől és az üldözőktől, és behúzta az első The Race All-Star esports Battle-t. A harmadik helyen Rudy van Buren végzett. A legjobb "valódi" versenyző Rosenqvist lett a hetedik helyen, miközben Verstappen nagyot hajrázva a 10. pozícióig küzdötte vissza magát úgy, hogy a rajt után a 23. helyen is állt.

A futamokat az alábbi lejátszó segítségével nézhetik vissza, részletes szöveges tudósításunkat pedig ez alatt olvashatják.

13:54
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Esport-versennyel pótolják az elmaradt Ausztrál Nagydíjat

Kellemes délutánt kívánunk Kedves Olvasóinknak! Normális esetben már azzal foglalkoznánk, hogy mi történt az F1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, a koronavírus miatt azonban elmaradt a verseny. Néhány versenyző azonban szerencsére nem bírja ki versenyzés nélkül, ezért 14 órától és 18:45-től két esport-verseny is lesz. A főbb részleteket az alábbi cikkben olvashatják!

Verstappen és Norris esport-versenyekkel pótolja az Ausztrál GP-thttp://www.gphirek.hu/f1/20200314-f1-max-verstappen-es-norris-esportversenyekkel-potolja-az-ausztral-nagydijat.html
13:59
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Verseny kezdődött a versenyek között

Az Ausztrál Nagydíj és az IndyCar-idénynyitó lefújása után két esport-csapat is verseny szervezésébe kezdett. Eddig a Torque Esports "áll nyerésre", a The-Race.com-mal együttműködésben erős mezőnyt hoznak össze, ráadásul a döntő összdíjazása 10 ezer dollár. 

A másik kezdeményezés a Veloce Esports-hoz kötődik, ők is elcsábították Lando Norrist és Stoffel Vandoorne-t, a szervezők között van a korábbi F1-es pilóta, Jean-Eric Vergne is, a mezőny többi tagját viszont elsősorban Angliában ismert youtuberek alkotják. Ettől függetlenül, köztük is akadnak igen versenyképes indulók, például az Alfa Romeo Racing esport-pilótája, Bereznay Dani.

14:05
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

A szervezőt is meglepte a pilóták lelkesedése

„Megneszeltük, hogy Ausztrália nem lesz, gyanítottuk, hogy az IndyCar-futamot is lefújják, és már tudtuk, hogy a Formula E-versenyeknek annyi – mondta Darren Cox, a Torque Esports és a The-Race.com alapító ügyvezetője a Reutersnek. – Csütörtökön reggel kezdtük összerakni a tervet, majd [pénteken] ebédidőben kihirdettük a programot.”

„Gondoltuk, hogy néhány igazi versenyző is benne lenne, de a reakció abszolút elsöprő volt. Olyan volt, mint egy hólabda – nyilatkozta. – 48 óra alatt a semmiből összehoztunk valamit, ami az év egyik [legjobb] versenyének ígérkezik.”

14:08
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

A M1RA esport-pilótája is bejutott a mezőnybe

Báldi Gergő, a M1RA esport-pilótája is bejutott a 60 fős mezőnybe. A magyar versenyző tavaly a WTCR esport-döntőjébe is bekerült, de sajnos technikai problémák miatt nem tudott jó eredményt elérni. Ezúttal is igen kemény ellenfelekkel méri össze a tudását.

14:12
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Bejelentették, melyik pályán lesz a verseny

A szervezők szándékosan csak a verseny napján jelentették be, hogy a Nürburgring Grand Prix körén lesznek a futamok (ez lényegében az F1-es pálya), így minden indulónak egyenlő esélyei lesznek. Báldi Gergőt a 3-as selejtezőcsoportba osztották be. 

14:22
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Az rFactor 2-t használják a verseny megrendezéséhez

A szervezők az rFactor 2 című szimulátort használják a verseny megrendezéséhez. A szoftver alapját az Image Space Incorporated (ISI) által fejlesztett motor adja, az amerikai cég készítette korábban az Electronic Arts F1-es és NASCAR-játékait is.

Amikor lejárt a licenc, megalkották az rFactort, amelyben eleinte valós autókról mintázott, fiktív modellek szerepeltek, ilyen a Formula ISI 2012 is, ami a nevéből adódóan a 2012-es F1-es autók alapján készült. 

Az rFactor 2 digitálisan megvásárolható itt

14:26
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Hárman képviselik az igazi Forma-1-et

Valójában négyen, de a szintén induló Andre Lotterer csak egy F1-es futamon állt rajthoz, és már akkor is három Le Mans-i győzelme miatt volt ismert. A száguldó cirkusz jelenlegi mezőnyéből Max Verstappen, a Red Bull Racing nyolcszoros futamgyőztes pilótája vesz részt a virtuális száguldásban, az ex-F1-esek közül pedig Juan Pablo Montoyát és Nelson Piquet Jr-t köszönthetjük. Kettejük közül a 2001-től 2004-ig a Williamst, 2005 elejétől 2006 közepéig pedig a McLarent erősítő kolumbiai a nagyobb név, Indy 500-győztesként érkezett a királykategóriába, ahol hét futamot nyert, köztük a 2003-as Monacói Nagydíjjal. Jelenleg az észak-amerikai sportautó bajnokságban versenyez.

A háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia ennél jóval szerényebb eredménysorral rendelkezik, mindössze másfél idényt húzott le az F1-ben a Renault színeiben, de dobogóra is csak egyszer, a 2008-as Német Nagydíjon állhatott, ahol második lett, emlékezetes azonban inkább a 2008-as szingapúri crashgate-ben való szerepéről marad F1-es karrierje. Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét a Formula E-ben érte el, ahol ő lett a sorozat történetének első bajnoka. Jelenleg a brazil Stock Carban és a sportautó-világbajnokságban versenyez.

14:27
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Hárman jöttek a tengerentúli F1-ből is

Miután nemcsak a Forma-1, hanem az IndyCar idei szezonja sem kezdődött el, ideiglenesen az amerikaiak első számú formaautós sorozatának pilótái is munka nélkül maradtak. A mezőnyből hárman, Will Power, Colton Herta és Félix Rosenqvist döntöttek úgy, hogy beneveznek egy kis virtuális versenyzésre. A hármasból a legtöbbeknek vélhetően Power neve cseng ismerősen, ami nem csoda, hiszen a 39 éves ausztrál versenyző személyében IndyCar-bajnokot és Indy 500-győztest köszönthetünk, a sorozatot 2014-ben, a legendás versenyt pedig 2018-ban nyerte meg. A 2009-es idény óta a Penske-csapat versenyzője, 2014-es győzelme mellett négyszer lett második az összetettben.

Jóval tapasztalatlanabb a 19 éves Colton Herta, a korábbi IndyCar-versenyző Bryan Herta fia, aki tavaly futotta az első teljes szezonját a sorozatban, nem is akármilyet, hiszen két versenyt is nyert, első sikerével pedig ő lett az IndyCar történetének legfiatalabb futamgyőztese.

Félix Rosenqvist neve már többet mondhat az európai autósportot követőknek, a 28 éves svéd ugyanis egy ideig jó úton haladt a Forma-1-es bemutatkozás felé, 2011-ben és 2013-ban a zandvoorti Formula Masterst, 2014-ben és 2015-ben pedig a makaói F3-as nagydíjat is megnyerte, utóbbi évben F3-as Európa-bajnok lett. Karrierje ezt követően azonban nem úgy alakult, ahogyan szerette volna, számos sorozatban megfordult, a Forma-1 azonban nem jött össze. 2017-ben bronzérmes lett a Formula E-ben, tavaly óta versenyez az IndyCarban, első idényében egy pole pozíciót és két dobogós helyet szerzett.

14:37
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Az F1-en és az IndyCaron kívülről is nagy nevek érkeztek

Neel Jani, Antonio Félix da Costa, Andre Lotterer. Csak három versenyző azok közül, akikre érdemes lehet odafigyelni, hiszen két Le Mans-i 24 órás győztesről, illetve sportautó-világbajnokról, valamint a Formula E aktuális szezonjának éllovasáról van szó. Az elektromos szériát Da Costa mellett egyébként többen is képviselik, itt megy a már említett Jani és Lotterer is, rajtuk kívül pedig a mezőnyben szerepel a BMW-vel az aktuális szezonban már versenyt is nyerő Maximilian Günther is.

Könnyen előfordulhat azonban, hogy nem a valós versenyzés nagyágyúi, hanem mondjuk a World's Fastest Gamer sorozat első nyertese, a Mahindra Formula E-csapatánál fejlesztőpilótai állást kapó Rudy van Buren, a McLaren Shadow F1-es esportolója, Bono Huis, az eRoc-győztes James Baldwin, vagy az első F1-es esport-bajnokság győztese, Brendon Leigh lesz az, aki felállhat a dobogó legfelső fokára, hiszen mégiscsak profi esportolókról van szó.

Akiket még nem említettünk, de szintén a mezőnyben lesznek: a 2017-ben hazája Forma-4-es bajnokságában mindkét lábát elveszítő, a versenyzéshez azóta ennek ellenére visszatérő 20 esztendős Billy Monger, a BAR, a Honda, a Super Aguri és a Force India korábbi F1-es tesztpilótája, a jelenleg a japán Super GT-ben és Super Formulában versenyző James Rossiter, valamint a 2015-ben a bathursti 12 órást és a Blancpain Endurance Seriest megnyerő Wolfgang Reip.

14:46
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Verstappen rutinos szimulátoros is

Sokszor előfordul, hogy az igazi autóversenyzők nem találják a helyüket a videojátékokban, mert bár a szoftverek fejlesztői a valószerűségre törekednek, a játékoknak is megvannak a maguk törvényszerűségei. A fiatal generáció tagjai, Max Verstappen és a későbbi futamon induló Lando Norris azonban a virtuális pályákon is sikeres.

14:51
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Megugrott a várakozó nézők száma

Negyedórával a kezdés előtt még csak bő 7 ezer érdeklődő várakozott a kezdésre, ez jelenleg 12.500 fölötti, viszont a közvetítés egyelőre nem kezdődött el.

14:54
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Profi felszereléssel készült a BMW pilótája

Noha az esport elkezdéséhez az igazi autóversenynél aránytalanul kevesebb pénzre van szükség, a profik így is komoly felszereléssel edzenek a virtuális futamokra is. Íme a BMW-s Maximilian Günther konfigurációja.

14:57
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Elindult a verseny élő közvetítése

Egyelőre a visszaszámlálást láthatja a közönség, de ezek szerint 14 órakor el tud indulni az első selejtező-futam.

15:01
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Három csoportra osztották a mezőnyt a selejtezőhöz

Röviden összefoglalva, először a valós pilóták, utána a profi esportolók, végül az előkvalifikáción bejutott játékosok csapnak össze, mindegyik csoportból a legjobb 8 jut tovább a 24 fős döntőbe.

15:03
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Sztárparádé lesz az 1-es csoportban

Nelson Piquet Jr, Antonio Félix da Costa, Maximilian Gunther, Neel Jani, Colton Herta, Felix Rosenqvist, Max Verstappen, Will Power, Juan Pablo Montoya, Simon Pagenaud, Billy Monger, Dani Juncadella, Dries Vanthoor és Paul O'Neill alkotja az első selejtezőcsoport mezőnyét. A pilóták eddigi curriculumáról egy korábbi bejegyzésünkben olvashatnak.

15:04
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Kifinomult szimulátorral rendezik a versenyeket

A gumik deformációja, az elfékezések, az időjárás, a napszakok változása, valamint az autókat érő egyéb erőhatások is érződnek a játékban. Az rFactor 2-ben a gokartoktól az IndyCar-autókig lényegében mindenféle pályaautót ki lehet próbálni. 

15:07
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

A kommentátor is megjárta Ausztráliát

A versenyek egyik kommentátora szintén rendelkezik F1-es tapasztalattal: Jolyon Palmer a Renault színeiben versenyzett, majd a versenyzői pályafutásánál sikeresebb szakértői karrierbe kezdett. 

15:08
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Verstappen időmérős körét követhetjük

Rögtön egy furcsa helyzettel indul az esport-verseny: a pilóták "egyszerre" vannak kint a pályán, de egymással nem találkozhatnak, így mindenki zavartalan, tiszta köröket teljesíthet. 5 perces az időmérő, egyelőre Rosenqvist vezet Verstappen, Juncadella és da Costa előtt.

15:11
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Verstappen átvette a vezetést, Rosenqvist szorosan mögötte

A holland pilóta 1:29.260-nal vezet, Rosenqvist 0,125 másodperces hátránnyal a 2. helyezett, Jani már 0,7 másodpercre van a listavezetőtő.

15:13
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Verstappené a pole az első futamra

A holland pilóta mellett Rosenqvist és Jani volt a leggyorsabb, ők indulhatnak az első három helyről, a második sorba Günther ért még oda. Úgy tűnik, Juan Pablo Montoya nem ért oda a versenyre, legalábbis időmérős kört nem futott.

15:14
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Rajt: Rosenqvist vezetett, de balesetbe keveredett

Rosenqvist lerajtolta Verstappent, majd elfékezte magát és balesetbe keveredett így a holland pilóta kényelmes előnybe került Günther és da Costa előtt.

15:16
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

1. kör: Verstappen vezet, nagy csata a dobogóért

Verstappen kimarad a csetepatékból, simán vezet, a dobogós helyekért azonban nagy küzdelem zajlik, balesetek is történtek. Günther a 2. helyezett Herta előtt. 

15:17
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

2. kör: A tavalyi Indy 500-győztes egyelőre kieső

Simon Pagenaud volt a mai versenyek egyik sztárja, de a francia pilóta egyelőre csak a 12. helyezett, ha nem jut be a legjobb 8 közé, akkor rögtön el is búcsúzhat. 

15:18
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

3. kör: Meg sem közelítik Verstappen tempóját

A holland pilóta 3,8 másodpercre növelte az előnyét, vagyis körönként kb. 1,3 másodpercet ver az ellenfelekre, ez hatalmas különbség.

15:19
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

4. kör: Montoya fia és Jani küzd a bent maradásért

Kemény küzdelem zajlik Sebastian Montoya és Neel Jani között a 8. helyért, ami az utolsó továbbjutó pozíció. Egyelőre a svájci pilótának kell támadnia. 

15:22
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

5. kör: Itt is hibázott a közvetítés rendezője

Lemaradtunk egy fontos részletről, ahogy Sebastian Montoya és Neel Jani összeakadt, ezzel eldőlt a 8. hely sorsa, mert a svájci versenyző átvette a pozíciót, és megnyugtató az előnye.

15:23
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

6. kör: Nagy verést kap a mezőny Verstappentől

Verstappen 5,2 másodperces előnnyel vezet a 6. körben, úgy tűnik, nem a valós versenyzők, hanem az esportolók vagy a játékosok lehetnek a komolyabb kihívói.

15:25
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

7. kör: Rosenqvist még támadhat a dobogóért

A rajtnál elkövetett hibája után Rosenqvist még támadhatja Hertát a dobogós helyért, kérdés, hogy ez érdemes-e, mivel a pilóták csak a továbbjutásért küzdenek, a helyezésnek nincs igazi szerepe.

15:26
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

8. kör: Verstappen simán nyert, Pagenaud kiesett

Verstappen nagy előnnyel megnyerte a versenyt, továbbjutott még Günther, Herta, Rosenqvist, Broadbent, da Costa, Juncadella és Jani.

15:31
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Jön a 2-es csoport időmérője

Itt sikeres esportolók csapnak majd össze, köztük James Baldwin, Rudy van Buren, Brendon Leigh és Bono Huis. Róluk többet a beharangozó cikkünkben és korábbi bejegyzéseinkben olvashatnak.

15:34
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Ismét 5 perc áll a pilóták rendelkezésére

James Baldwint érdemes figyelni, a brit versenyző több különböző játékban is gyors tud lenni, míg Brendon Leighnek például át kell szoknia az F1 hivatalos videojátékáról.

15:37
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Az esportos élmenő megszoríthatja Verstappent

1:28.7-tel Rudy van Buren vezet az esportos csoport időmérőjén, ez jobb kör annál, amit Max Verstappen elért az időmérőn.

15:39
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

A McLaren szimulátorosa indul az élről a 2. futamon

Rudy van Buren volt a leggyorsabb, ő korábban megnyerte a McLaren szimulátorversenyét is. Bereznay Dani korábbi csapattársa, Brendon Leigh a 3. lett az időmérőn.

15:40
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Rajt: Leigh visszaesett

Van Buren vezet Teien és Huis előtt, Baldwin megtartotta a 4. helyet, miután meglökte Leight-t, de ő is folytatja a küzdelmet az 5. helyen.

15:42
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

1. kör: Szoros a verseny az élmezőnyben

Van Buren bő 1 másodperces előnnyel vezet Teien és további 8 tizeddel Huis előtt. Rubens Barrichello fia, Eduardo a 7. helyen egyelőre továbbjutó.

15:43
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

2. kör: Nincs nagy mozgás a mezőnyben

Az esportosok a rajtbalesettől eltekintve tisztább versenyt futnak az igazi pilótáknál, nagyon hasonló tempóra is képesek, így nincsenek nagy csaták, inkább vonatozás jellemzi a futamot.

15:45
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

3. kör: Csatáznak az utolsó előtti kieső helyért

A 8. helyezett Ed Jones utolérte Barrichellót, a 4. kör elején támadta is, de a sorrend változatlan maradt. 

15:46
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

4. kör: Leigh DRS-sel támadja Baldwint

Brit háziverseny zajlik a 4. helyért, ez is presztízsverseny, mindketten simán továbbjutók, legalábbis, amíg nem ütköznek össze.

15:47
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

5. kör: Van Buren elszakadt az élen

Rudy van Buren 2 másodpercre növelte az előnyét, ha nem hibázik, ez is elegendőnek tűnik, hogy megnyerje a versenyt. Baldwin és Leigh továbbra is kemény csatát vív.

15:49
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

6. kör: Barrichellónak figyelnie kell

Nem kifejezetten jó Eduardo Barrichello tempója, a 7. helyen halad, de Dani Haddad szorongatja, ha előzés történik, a brazil pilóta visszacsúszik az utolsó továbbjutó helyre.

15:50
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

7. kör: Barrichello még éppen továbbjutó

A korábbi F1-es futamgyőztes fia visszaesett a 8. helyre, de még van 1 másodperc előnye a 9. helyezett López előtt, ez azonban kezd fogyni.

15:52
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

8. kör: A nagyobb bajnokságok szereplői továbbmentek

Van Buren nyert Teien, Huis, Baldwin, Leigh, Jones, Haddad és Eduardo Barrichello előtt, ők mindannyian bejutottak a döntőbe.

15:54
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Egy komoly ellenfele biztosan lesz Verstappennek

Verstappen teljesen simán megnyerte a valós versenyzők csoportját, a profi esportolók közül azonban Rudy van Buren megizzaszthatja majd a döntőben. Van Buren 2017-ben megnyerte a McLaren szimulátorversenyét is, a képen jobbra látható.

Filmforgatás a McLaren MCL33-mal Forrás: Steven Tee/LAT Photographic/Steven Tee
15:56
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Magyar érdekeltség is lesz a 3. selejtezőben

A következő időmérőt és futamot olyan videojátékosok vívják, akik a szombati előkvalifikáció révén kerültek a főtáblára. A mezőnyt erősíti Báldi Gergő, a M1RA esport-versenyzője is.

16:00
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Elképesztően szoros a videojátékosok időmérője

1:28.1 a leggyorsabb kör egyelőre, ez igen versenyképes eredmény az élen álló Simoncic részéről. Báldi Gergő 0,6 másodperces hátránnyal a 13. helyezett.

16:07
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Gondban a magyar esport-pilóta

Jernej Simoncic volt a leggyorsabb a videojátékosok időmérőjén 1:28.426-tal, ennél tudott már jobbat, de így is igen erős az eredménye. A magyar színeket képviselő Báldi Gergő a 18. helyről rajtolhat, 10 helyet kellene javítania a továbbjutáshoz.

16:08
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Rajt: Eddig ez volt a legsimább kezdet

A videojátékosok simán eljöttek az 1-es kanyarban, később mondjuk kialakult egy hatalmas baleset. Simoncic megtartotta a vezetést, Báldi feljött a 13. helyre.

16:09
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

1. kör: Báldi közelít a továbbjutáshoz

A magyar versenyző kezd felzárkózni, már a 10. helyezett a 18. pozícióból rajtolva, a 8. hellyel továbbjutna.

16:11
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

2. kör: Báldi egyelőre nem tud javítani

A magyar versenyző továbbra is a 10. helyen halad, az élen hihetetlen szoros a verseny, de nagyon tiszta a futam.

16:12
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

3. kör: Két másodperc és két előzés kellene

...Báldinak a továbbjutó helyhez, ez most egyelőre nehézkesnek tűnik, de egy baleset is elég lehet előrébb a döntőhöz.

16:14
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

4. kör: Nem lehet megnyugodni az élen

Simoncic még mindig csak 0,4 másodperces előnnyel vezet Siggy előtt, Gassner a 3. helyen már 2,3 másodpercre van, ez sem sok, de azért már számottevő különbség.

16:15
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

5. kör: Báldi kezd felzárkózni, de nem elég gyorsan

Még mindig bő 2 másodperc és két előzés kellene a 8. helyhez, ráadásul már csak bő 3 kör van hátra. Elúszni látszik a továbbjutás a nagyon szoros versenyen.

16:17
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

6. kör: Simoncic enyhén növelte az előnyét

A szlovén pilóta előnye 0,8 másodperc Siggy előtt. A mezőny szinte hiba nélkül megy, az első 9 pilóta 10 másodpercen belül van.

16:18
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

7. kör: Elszállt Báldi esélye a továbbjutásra

A magyar versenyző megcsúszott és a 10. pozícióról visszaesett a 15. helyre, így már nincs reális esélye, hogy odaérjen a legjobb 8 közé.

16:20
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

8. kör: Simoncic és Siggy zárt az élen

Két nagyon erősnek tűnő videojátékos vezetésével újabb 8 pilóta jutott be a hamarosan kezdődő döntőbe. Max Verstappennek nem lesz egyszerű dolga.

16:23
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Fontos időmérő jön a döntő előtt

Az 1-es csoport legjobbja, Max Verstappen, a 2-es győztese Rudy van Buren és a 3-as kiválósága, Jernej Simoncic is esélyes lehet a pole pozícióra, sőt, Verstappennek kellene gyorsulnia, hogy felvehesse a versenyt az ellenfeleivel. A rajt nagyon fontosnak ígérkezik majd a győzelem szempontjából.

16:27
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Egy kis szünetre van szükség

A kommentátorok megállás nélkül beszélnek, próbálják áthidalni, amíg rendezik a résztvevők listáját a szerveren. Hamarosan folytatódik a program a döntő időmérőjével és a futammal.

16:32
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Az eddigieknél hosszabb lesz a döntő

A selejtező-futamok távja egyenként 8 kör volt, a döntő 12 körös lesz, előtte viszont még a rajtsorrendet kell megállapítani az időmérőn.

16:37
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Jövő héten újabb versenyt rendeznek

Jövő hétvégén újabb online versenyeket rendeznek, egyet valós versenyzőknek, egyet esportolóknak. Vajon a mai futam meggyőz további autóversenyzőket, hogy csatlakozzanak?

16:40
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Simoncic ismét hozta az idejét az időmérőn

A 3-as csoport szlovén legjobbja a döntő időmérőjén ismét megfutotta az 1:28.445-öt, ami ezredekre van a korábbi legjobbjától. Vezet. 

16:41
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Verstappen csak a mezőny sűrűjében

A holland F1-es pilóta nem tudta hozni korábbi legjobbját, egyelőre csak a 9. helyen áll. Van Buren a 2-es csoport győztese a 3. helyezett.

16:42
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Az esportolók várják előnnyel a döntő rajtját

Az első 8 rajtpozícióból esportolók kezdik a döntőt, Max Verstappen csak a 9. helyre ért oda. Rosenqvist a 12. helyezett.

16:44
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Rajt: Verstappent gyorsan kigolyózták

Nem tudott rendesen eljönni a középmezőnyből Max Verstappen, visszaesett a 16. helyre. Az élen Simoncic halad Siggy és van Buren előtt.

16:46
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

2. kör: Nem áll jól az igazi versenyzők szénája

Rosenqvist révén a 9. helyen halad a legjobb olyan pilóta, aki igazi autóval is versenyez, utána Herta, Günther és da Costa következik.

Nem kezdődött jól a verseny Baldwin és Leigh számára sem, ők is csak a középmezőnyben mennek.

16:48
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

3. kör: Verstappen nem adja fel, küzd a 15. helyen

A holland pilóta nem szállt ki, utolérte Haddadot, hamarosan őt is megelőzheti, és utoléri a vonatot, amelyben több valós versenyző is megy.

16:50
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

4. kör: Verstappen koccant és visszaesett

Az F1-es pilóta a hajtűben megpördült, és már csak a 19. helyezett. Történt egy ütközés előrébb is, Gassner már csak a 8. helyezett.

16:51
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

6. kör: Az élmezőny a papírforma szerint alakul

Simoncic 0,9 másodperccel vezet Siggy és van Buren előtt, ő 1,4 másodperces hátrányban halad. Ebből még bármi lehet, de három profi pilóta áll az élen.

16:55
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

8. kör: Kezd fogyni a türelem, Verstappen ismét javít

Megsokasodtak az ütközések a mezőnyben, ebből Verstappen profitálni tudott, így ismét javított a helyezésén, jelenleg a 14. pozícióban halad. Az élen állók megingathatatlanok, Simoncic, Siggy és van Buren lényegében azonos tempóra képes.

16:58
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

10. kör: Rosenqvist is előrébb araszolt

Az IndyCar-pilóta a 7. helyen halad, ezzel menti a valós versenyzők becsületét. Bő 2 kör van hátra a döntőből, Simoncic vezet Siggy és van Buren előtt.

17:03
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

12. kör: Az esportolók csúnyán megverték az autóversenyzőket

A szombati előkvalifikáció és a selejtezők révén a mezőnybe jutott Jernej Simoncic 3 másodperces előnnyel megnyerte az All Stars döntőt az rFactor 2-vel, Siggy és van Buren előtt. A legjobb pozíciókban esport-versenyzők zártak, a 7. helyezett Félix Rosenqvist volt a legjobb, aki valós autókkal is versenyez.

Max Verstappen a döntő időmérőjén középszerű eredményt ért el, majd több balesetbe is keveredett, így hiába volt messze a legjobb a valós versenyzők között, a döntőben nem tudott beférni a legjobb 10. helyezett közé.

17:07
március 15, 2020
Vágólapra másolva!

Érdekes kísérlet volt, de van mit tanulni belőle

Véget ért a The-Race és a Torque Esports első online versenye az rFactor 2-vel. Az esportolók és a valós versenyzők küzdelme egyoldalúan az előbbiek javára dőlt el, talán ennek is köszönhető, hogy a jövő héten már külön futamokat rendeznek a két csoportnak. Ezzel most egyelőre megköszönjük a figyelmüket, illetve még megkérdezzük, hogy...

---- separator ----voting-content-type:a4f7cf10-f955-4c98-a97a-8ef185ff0ea6---- separator ----