Félmeztelenül masszírozták a nagy légitársaság vezetőjét értekezlet közben - fotó

A cégvezető fotója, ami sokaknál kiverte a bihztosítékot, Tony Fernandes
A cégvezető fotója, ami sokaknál kiverte a bihztosítékot
Vágólapra másolva!
Áll a bál az Air Asia légitársaság, pontosabban annak vezetője, Tony Fernandes körül. A cégvezető-üzletember amiatt került a kritikák középpontjába, mert az egyik közösségi felületen magáról posztolt képet egy vezetői értekezlet alkalmából, melybe otthonából, online kapcsolódott be. Fernandes ing nélkül, félmeztelenül ült kollégái elé, miközben egy profi masszőr lazította el a hátizmait.
Vágólapra másolva!

A Linkedln-en megjelent, azóta törölt bejegyzésben a vállalkozó azt írta a róla készült, szokatlan képhez, hogy "stresszes hete van" - alighanem ez vezette őt arra, hogy ing nélkül üljön munkatársai elé, és miközben megvitatják a napirendi pontokat az értekezleten, egy masszőr próbálja őt ellazítani. A malájziai születésű Fernandes azt is írta, hogy megszerette az indonéz kultúrát, ahogy az Air Asia vállalati kultúráját, mert ezek együtt lehetővé teszik számára, hogy masszás közben tartson értekezletet (az Air Asia délkelet-ázsia egyik jelentős diszkont légitársasága, székhelye Malájziában van, de a térség több országában jelentős piaci szereplő).

Az azóta törölt felvétel:

A cégvezető fotója, ami sokaknál kiverte a biztosítékot Forrás: LinkedIn / Tony Fernandes

A szokatlan képet azonban sokan nem fogadták jól. Egyesek szerint egy ilyen felvétel közzététele nem sugall professzionalizmust, mások szerint egyenesen abszurd annak közszemlére tétele. Volt olyan hozzászóló, hogy a vállalat első embereként munkaetikából és munkakultúrából kellene jó példát mutatnia, nem pedig testét és azt közszemlére tenni, hogy kiváltságos személyként, megteheti azt, hogy így vegyen részt egy vezetői értekezleten.

Voltak ugyanakkor olyanok is, akik megengedőbbek voltak a fotóval kapcsolatban. Többen úgy vélték: a képpel semmi gond nincs, inkább jó példa arra, milyennek kellene lennie az otthoni munkavégzésnek.

Az Air Asia egyik repülőgépe Kuala Lumpurban Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A most 59 éves Fernandes Délkelet-Ázsia egyik leggazdagabb, befolyásos üzletembere. Nagy-Britannia egyik tekintélyes magániskolájában tanult, és amikor 2001-ben jelképes 1 dollárért megvásárolta a maláj kormánytól az Air Asia-t, többen úgy emlegették, mint Malájzia válaszát a brit Sir Richard Bransonra - utóbbinak szintén van légi társaság üzleti birodalmában.

Fernandes alapítója volt a maláj Caterham Forma-1-es csapatának, valamint idén júliusig a Queens Park Rangers angol labdarúgócsapat többségi részvényese is volt - írja a BBC.