Horrorisztikus dolgot akart felvinni egy biológiatanár a repülőgépre

Vágólapra másolva!
A világ repülőterein néha egészen furcsa tárgyakat foglalnak le a biztonságiak. De ez fordítva is igaz lehet: meghökkentő dolgokra bukkannak az utasok is a gépre várva.
Vágólapra másolva!

A légiforgalom növekedésével párhuzamosan a repülőtéren talált furcsaságok is megszaporodtak: az emberek sokszor hajmeresztő dolgokat rejtenek a poggyászaikba.

2013-ban a Burlingtoni repülőtéren egy fiatal nő keltette fel a biztonsági őrök figyelmét. No, nem feltétlenül a megjelenésével, hanem sokkal inkább egy kicsit sem hétköznapi rúzzsal, amit a táskájában találtak. 

Az elsőre teljesen ártalmatlannak tűnő kis apróság ugyanis egy 350 ezer voltos sokkoló pisztoly volt.

A Promotions.hu egy másik esetet is felelevenít: 2004-ben egy elsőre teljesen hétköznapinak tűnő biológiatanárt állítottak meg egy repülőtéren. Csomagjában ugyanis egy levágott fókafejre lettek figyelmesek. Az férfi azt állította, hogy az utazás során találkozott egy döglött fókával, és azért vágta le a fejét, hogy felhasználhassa egy tanóráján, szigorúan oktatási célokat szem előtt tartva. Végül felszállhatott a gépre, de a fóka fejét a földön kellett hagynia.

poggyász
Olykor egészen meglepő dolgokat akarnak felvinni az utasok a repülőgépekre
Fotó: Getty Images via AFP/Justin Sullivan 

De néha az utasok is elképesztő dolgokat találnak a repülőtereken. Döbbenetes élményben volt például része annak a 14 éves amerikai lánynak, aki a családjával az egyesült államokbeli Charlotte-ból Bostonba tartott. A lány a repülő vécéülőkéjének hátulján egy odaragasztott iPhone-t fedezett fel.

Az eset tavaly szeptemberben történt, az American Airlines egyik járatán. A lánynak a személyzet egyik férfi tagja mondta a repülőn, hogy nyugodtan használja az első osztály mosdóját. A férfi előbb bement a mosdóba, majd közölte a lánnyal, hogy a vécé ülőkéje eltört, de ne aggódjon. 

A lány arra lett figyelmes, hogy egy iPhone-t rögzítettek a vécéülőke hátsó részére, feltehetőleg azért, hogy a készülék felvegye őt. A lány a saját telefonjával le is fényképezte a kérdéses iPhone-t, mielőtt kiment a mosdóból.

A család ezt követően közleményben tudatta, hogy nemcsak a lányukat, de az egész családot megrázta és megdöbbentette az eset.