Hibás busz- és vonatinfo az interneten

Vágólapra másolva!
A MÁV és a Volán internetes honlapján található jegyinformációban is előfordulnak pontatlanságok a buszok indulási helyét és az utazáshoz szükséges jegyet illetően. A buszmenetrenddel kapcsolatos észrevételünket a Volán elismerte, arra hivatkoznak, hogy több tízezer járatnál előfordulhat néhány tévedés.
Vágólapra másolva!

A MÁV és a Volán belföldi járatairól szóló internetes oldalakon is lehetőség van járatinformációk lekérdezésére, azonban az adatbázisban több pontatlanság is előfordul. A buszok indulási helye (Árpád-híd helyett Népstadion), ideje, a vonatoknál pedig a szükséges jegy típusa szerepel hibásan. Az [origo] megkereste mindkét társaságot, a Volán Egyesülésnél - több kisebb társaságot tömörítő szervezet - elismerték, hogy előfordulhatnak hibák. Arra hivatkoztak, hogy munkanapokon 43 ezer járatot indítanak és a nagy forgalom miatt nagyobb a hibalehetőség.

Emellett december 15-től új menetrend lép életbe, az új adatok bevitelén dolgoznak. Általában a változásokat követő három napon belül meg kell jelennie a menetrendben a változásnak - mondta az [origo]-nak Marcsa Ildikó, a Volán Egyesülés munkatársa. Az egyesülésnek 24 kisebb busztársaság a tagja, mindegyik egy központi adatbázisba továbbítja saját járatinformációit. Ha egy utas a hibásan szereplő információ miatt rossz jegyet vált, és ezt bizonyítani is tudja, a Volán visszatéríti neki a pénzt, ha azonban lekési a buszt, a társaság nem fizet kártérítést.

A MÁV sajtófelelőse egyelőre nem tudott érdemi információval szolgálni az internetes adatbázis pontatlanságaival kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!