Tanfolyammal büntetik a drága receptet felíró orvosokat

Vágólapra másolva!
Életbe lépett a korbácsrendelet: január végén 181 orvosnak kell kötelező önköltséges képzésen részt vennie, amiért az átlagosnál drágább orvosságot írtak fel betegeiknek - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Első körben 181 orvosnak kell január végén kötelező képzésen részt vennie, amiért az átlagosnál drágább gyógyszert írt fel pácienseinek - írja a Népszabadság. A lap szerint szinte kivétel nélkül idősebb, több szakvizsgás, tehát jól képzett orvosnak kell büntetésből részt vennie az oktatáson. Ez azoknak kötelező, akik az átlagnál legalább ötven százalékkal költségesebben kezelte betegeit.

Az úgynevezett korbácsrendelet célja, hogy az orvosokat takarékos gyógyszerrendelésre szorítsák. Többszöri ígéret után augusztusban lépett életbe, azóta figyelte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az orvosok receptfelírási szokásait négy területen: gyomorbántalmak, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, valamint a vérzsír. A megbüntetett orvosok viszont azt állítják, hogy ők csak a szabályokat alkalmazzák a szövődmény- és mellékhatásmentes gyógyulás érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!