Gyurcsány emberei 25 millióval támogatnák a Geszti Péterhez köthető ARC nevű bulvárcéget

Geszti Péter, dalszövegíró, énekes, reklámszakember. interjú a Vígszínházban 2016.11.03.
Geszti Péter interjú 2016.11.03.
Vágólapra másolva!
Csernus László, az Újbudai Önkormányzat Fidesz frakciójának a vezetője közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldali ARC kiállítás közterület-használati díjából a szintén baloldali vezetésű XI. kerület több mint 25 millió forintot engedne el. Emellett a Gyurcsány-párti László Imre polgármester által vezetett Újbuda Önkormányzat évi átlagban 10 millió forinttal szokta támogatni a Geszti Péter által alapított, provokatív baloldali performance-t. Ez idén is megtörténhet. László Imréék nem a saját zsebükből, hanem az újbudaiak által befizetett adóforintokból finanszíroznák az ARC-ot.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 2 évhez hasonlóan az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft. szervezésében 2022. szeptember 9. és 2022. október 9. közötti időszakban kerülne megrendezésre a „Világ buborékjai, egyesüljetek! 22. ARC közérzeti kiállítás" a Budapest XI. kerület, Bikás parkban 4000 m2 területen – közölte Csernus László, az újbudai Fidesz frakcióvezetője.

Hozzáfűzte:

Az első lépést ma meg akarta tenni a balliberális többség, azzal, hogy több mint 25 millió forintot enged el a közterület-használati díjból. Ma kevesen és kevesek voltak ehhez a döntéshez.

Csernus László megjegyezte: Már csak az a kérdés, hogy ezen kívül mennyivel támogatják még a kiállítást?

– zárta bejegyzését a jobboldali politikus.

Geszti Péter annyira nyomorúságos helyzetben van, hogy csak három hónapra tudott kiruccanni Bali-szigetére

Ahogy az köztudott, az ARC-t Geszti Péter baloldali kampányszakember alapította. A 2010 előtti MSZP-SZDSZ világ egyik meghatározó arcaként, afféle baloldali érelmiségiként számontartott Geszti néhány napja Friderikusz Sándor YouTubeműsorának volt a vendége.

A Magyar Nemzet szemléjéből kiderül: Geszti Péter számos témát érintett a hosszú beszélgetés során, de amikor a választások és a mostani kormány kerül szóba, ő is csak széttárta a karját és

azzal magyarázta az újabb baloldali vereséget, hogy Magyarország csak visszatért a megszokott, komfortos világához.

Geszti Péter Fotó: Szabó Gábor - Origo

Természetesen ebben a politikai miliőben egy magára valamit is adó, felelősen gondolkodó, elfogadó, haladó gondolkodású liberális értelmiségi (Geszti vélhetően saját magára célzott) nem találja otthon magát, de arra a következtetésre jut, hogy hiába „borzasztó" itt, Magyarországon minden, és most kevesebb a mozgástere, mint adott esetben egy másik színezetű kormánynál lenne, nem szabad csüggedni.

A megoldás szerinte az, hogy ezek a hiperokos, módfelett pc, befogadó, elfogadó és nyugatias liberális értelmiségieknek össze kell fogniuk, össze kell kapaszkodniuk csak így érhetnek el eredményt. Geszti Péter azért nem felejtette el megjegyezni, hogy ő a Covid alatt ki sem mozdult a budai otthonából, ahol azért átlagban sokkal magasabb az életszínvonal, mint az ország egyéb területén, most pedig ebben

az általa nyomorúságosnak tartott helyzetben három hónapra kiruccant a családjával együtt Bali-szigetére.

Az indonéziai Bali-szigetén a világ leggazdagabb emberei szoktak nyaralni, bár az még körükben is ritka, hogy ez a nyaralás eltart három hónapig.

The Glass Floor Udang House Hotel, Bali, Indonézia. A kép illusztráció. Forrás: boredpanda

A Magyar Nemzet szerzőjének értékelése alapján, Geszti Péter és a hozzá hasonló magaslóról beszélő, liberális művészek egész egyszerűen nem bírják feldolgozni, hogy már nem az világ van, amikor kizárólag ők szerepeltek mindenhol, ők kaptak minden felkérést.