Álmából felriadó kisgyerek zavarta el a betörőt Bács-Kiskun vármegyében

Vágólapra másolva!
Egy nő évek óta lopásokból élt. Többször üzletekből lopott különböző márkás termékeket. Azonban ez nem volt elég neki, ezért úgy döntött betör egy családi házba, de onnan nem sikerült elvinnie semmit ugyanis egy, az álmából felriadó kisgyerek észrevette a tolvajt, aki megijedt a gyerektől ezért a kezében lévő értékeket visszatette a helyére. Időközben kiderült, hogy a nő tanyákat is fosztogatott.
Vágólapra másolva!

A nő tavaly év elején rendszeresen lopott több különböző kiskunhalasi üzletből, ahonnan legtöbbször márkás italokat vitt el.

Egyszer több mint 400 ezer forint értékben alkohollal, húsáruval és csokival megpakolt bevásárló kocsival kisétált a fotocellás ajtón,

de azért, hogy ne bukjon le megvárta, hogy vásárló érkezzen a bolt ajtajához, amin így könnyen ki tudja tolni a lopott termékekkel teli kocsit. 

Emellett Kiskunhalas környéki tanyákat is fosztogatott, oda éjjelente ment lopni és kakasokat vitt el, majd eladta azokat. 

Elfogása előtt, tavaly szeptemberben egyik éjszaka a nő egy nyitott ajtón keresztül bement egy családi házba. 

Amikor a gyerekszobát kutatta át, az ismeretlen zajra felriadt az ott alvó gyerek.

A gyerek bátran azonnal kérdőre vonta a tolvajt, aki emiatt vissza tette az íróasztalról akkor elvett pénzt. Eközben a hangoskodásra a kisgyerek szülei is felébredtek és a család együtt kizavarta a házból a betörőt. 

Az ügyészség a többszörösen visszaeső nőt összesen 9 bűncselekménnyel vádolja. A jelenleg is letartóztatásban lévő nővel szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, aki kezdeménnyel sem szabadulhat a börtönből. 

betörő, illusztráció
A kép illusztráció!
Fotó: Pixabay.com

Egy rablópáros 2022. november 10-én egy fótligeti családi ház tetejét megbontva jutott be a lakásba, ahol szétverte a páncélszekrényt és abból több millió forintot, több ezer eurót és ékszereket vitt el. Később kiderült a két román férfi közül az egyik 2020 ősze óta 7 másik betörésben is részt vett, amiket egy ismeretlen tárásával követett el, rendszeresen ugyanazzal a módszerrel. A két férfi felfeszítette az erkély- és teraszajtókat, illetve az ablakokat is, hogy bejusson a házakba. Azokból fali széfeket, ékszereket, készpénzt vittek el, de olyan is előfordult, hogy drága karórákat is elloptak. A tolvajoki 11 ember lakásából loptak, amivel összesen 70 milliós kárt okoztak. Az ügyészség a betörőket lopással vádolja, sőt egyiküket még ezen felül 10 lopással is vádolják.