Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

Vágólapra másolva!
Hétfőn reggel, az egyik bőnyi iskolában egy hatodikos kislány megkéselte az osztálytársát, akit életveszélyes sérülésekkel, egy mentőhelikopter vitt kórházba. A lány az egyik szünetben veszett össze a társával, akit egy otthonról hozott késsel szúrt le. Az Origónak egy fiú elmondta, hogy a támadó diák rendszeresen agresszív volt velük, a megkéselt lánnyal pedig többször is összeveszett korábban.
Vágólapra másolva!

Rendőrök lepték el a bőnyi Szent István Általános Iskolát hétfőn reggel. A rendőröket 8 óra 45 perckor értesítették, hogy 

egy hatodikos lány megszúrta az osztálytársát.

 A megkéselt kislány súlyosan megsérült, a mentők mentőhelikopterrel vitték kórházba. 

bőnyi késelés helyszíne, bőnyi iskola, hatodikos kislány, osztálytárs, leszúrta, Győr-Moson-Sopron vármegye, 2024. 04. 29.
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo  

Az iskolánál még a támadás után több órával is helyszíneltek a rendőrök. Az Origónak egy fiú, hogy a késelő lány szülei gyakran vitatkoznak, az apa rendszeresen veri az anyát. A kislány emiatt többször is elmenekült otthonról, ez vasárnap este is megtörtént. 

Nem láttuk rajta, hogy zaklatott lenne, viszont a lánnyal, akit megkéselt, vele többször is összeveszett korábban, velünk, az osztálytársaival pedig agresszív volt. Amikor kicsengettek az óráról ketten maradtak a teremben, akkor szúrta meg

 – mondta megcsukló hangon a fiú. 

A késelés után a szülőket egy Facebook csoportban tájékoztatta az iskola a történtekről és arra kérték őket, hogy menjenek el gyerekeikért az iskolához. A gyerekek sokkos állapotban többen sírva várták a szüleiket, akiket csak családtagok vihettek haza. Akiket nem tudtak elvinni a szüleik, azoknak felügyeletet biztosított az iskola. 

bőnyi késelés helyszíne, bőnyi iskola, hatodikos kislány, osztálytárs, leszúrta, Győr-Moson-Sopron vármegye, 2024. 04. 29.
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo  / Fotó: Ladóczki Balázs - Origo 

Egy helyi asszony éppen a rokonát ápolta, amikor megkapta az értesítést arról, hogy baj történt. Azonnal elindult a gyerekéért az iskolába. Elmondása szerint akkor még nem tudta, hogy mi történt, de sok síró gyereket látott az iskola előtt, ezért sejtette, hogy nagy baj történt. 

„Amikor a lányom kijött az iskolából elmondta, hogy az egyik hatodikos kislány megkéselte az osztálytársát” – mondta az asszony az Origónak, aki nem lakik messze a késelő lánytól. 

„Reggelente szoktam őt látni, vagy az anyjával, vagy az apjával. Nem néztem volna ki belőle, hogy ilyesmire képes” – mondta, majd hozzátette, hogy a lánya elmondása szerint

 a késelés után még az ajtó és véres volt. 

A történtekkel kapcsolatban más helyiektől azt hallotta, hogy vasárnap kint voltak a rendőrök a késelő diák házánál. Azt már nem tudta megmondani, hogy azért voltak-e ott, mert a férfi megverte a feleségét. Az asszonynak az egyik tanár megemlítette, hogy a héten nem biztos, hogy folytatódik az oktatás az iskolában. 

Bőny polgármestere, Szabó Csaba a Kisalföldnek elmondta, hogy a késelés a reggeli tanóra végén történt, a lány egy otthonról hozott késsel szúrta le az osztálytársát. 

Az eset után a rendőrség sajtótájékoztatót tartott, és Nagy Ágnes rendőrezredes elmondta, hogy a késelő lány listáét írt, amire pirossal azoknak az osztálytársainak a nevét írta fel, akiket meg akart ölni, zölddel pedig azokét, akiket nem. A megkéselt lány állapota életveszélyes, de stabil. 

Az Origo korábban megírta, hogy korábban egy budai iskolában késelte meg az osztálytársát egy fiú. Egy texasi iskola öltözőjében az osztálytársa késelt halálra egy fiút, Svédországban pedig több diákot is megkéseltek.