Több gyerek rosszul lett egy iskolában Budapesten

Vágólapra másolva!
Ki kellett üríteni egy XXIII. kerületi általános iskolát szerda reggel, mert szúrós szagú gázt lehetett érezni az intézményben.
Vágólapra másolva!

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek szerda reggel - közölte az MTI-vel Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kiss Ádám elmondta, 

nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát.

 

Mentő a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskola előtt a főváros XXIII. kerületében 2024. április 24-én, miután az épületet ki kellett üríteni, mert gázszagot éreztek - MTI/Mihádák Zoltán

A katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint nincsen veszélyes anyag a levegőben.

A Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában hetven gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a kiérkező mentősök gondoskodtak.

Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Győrfi Pál az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen "komoly" sérülést nem találtak.

A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk

 - tette hozzá, azzal együtt, hogy 31 gyereket vihetnek be, ha ez szükséges, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, ahol további vizsgálatokat végezhetnek rajtuk.
 

Az iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak - MTI/Mihádák Zoltán

Németországban is ki kellett üríteni egy teljes iskolát gázszivárgás miatt. A délnyugat-németországi Singenben a diákok és a tanárok is enyhe egészségügyi panaszokra lettek figyelmesek, ezért került sor az evakuációra. 

Egy másik intézményben, Ahrensfeldében az egyik osztályból több gyereket is kórházba vittek mérgezés miatt. A Bild információi szerint a csatornarendszerből szivároghatott mérgező gáz.

Márciusban gázszivárgás okozta robbanás történt az észak-kínai Hopej tartomány egyik helyi éttermében, a balesetben egy ember meghalt, 22-en pedig megsérültek.

A helyszínen nagy lángokban égett az épületek homlokzata, körülötte pedig szétroncsolt autók és üvegszilánkok voltak mindenfelé az utcán.