Thomas és barátai életnagyságúra nőnek Budapesten

Vágólapra másolva!
Thomas gőzmozdony és barátai színpadi show keretében látogatnak Budapestre, és adnak a cirkusz látványvilágából merítő zenés-táncos showműsort. Az előadás az 1984 óta futó sorozaton alapul.
Vágólapra másolva!

A beszélő vonatok január elején életnagyságúra nőnek, három dimenziósak lesznek és a Papp László Budapest Sportarénában mutatják be kalandjaikat.

A Thomas és barátai sorozatban emberarcú mozdonyok beszélgetnek egymással és oldják meg együtt felmerülő problémáikat a kisgyerekek legnagyobb örömére. A brit tévésorozatot 1984 szeptemberében indult és az ITV nevű csatornán mutatták be. Az első 12 sorozatot 1984 és 2008 között forgatták Angliában, 2009-től Kanadában készül a sorozat.

A sorozat a The Railway Series című könyveken alapul, amelyeket egy bizonyos Wilbert Awdry tiszteletes és fia, Christopher Awdry írtak. A történetek Sodor szigetén játszódnak és a vonatok és egyéb járművek kalandjairól szólnak. A történeteket az apa állítólag akkor találta ki, amikor fia kanyaróval feküdt otthon.

Thomas mintájául egy létező gőzmozdony, az úgynevezett E2 gőzös szolgált, a filmben látható vonatokat 1:32 méretarányban építették és mozgásukat valóságos időben veszik fel. A vonatok arca változtatható: Thomasnak 40, a többieknek öt-hat arca van. A sorozathoz olyan ismert emberek adták a hangjukat, mint Ringo Starr, Michael Angelis, Alec Baldwin és Pierce Brosnan.

Időközben egész iparág épült Thomas-termékekre: a játékokon kívül ruhákat, ágyneműket, de még tésztaformát is készítenek a Thomas-figurákból. Angliában, Amerikában és más országokban is lehet Thomas-vonatokkal utazni, és több ország vidámparkjaiban építettek külön Thomas-vonatos pályát. 2011 végére állítólag egy egész estés filmet is terveznek a sorozatból; és készült színdarab is.

Ez az előadás látogat el január 8-9-én a Papp László Budapest Sportarénába, címe Thomas és barátai: A Cirkusz a városba jön. Az angol nyelvű videó szerint táncos-éneklős műsorra lehet számítani, amely sok elemet tartalmaz a cirkusz világából. Az előadás honlapja szerint a történet most is Sodor szigetén játszódik, ahol mindenki izgatottan várja a odalátogató cirkuszosokat. A készülődés közben Thomas bajba keveredik, de végül társai, Gordon, James, Percy és a többiek segítségével mint mindig, sikerül kimásznia.