SARS: zár alatt a pósaházai menekülttábor

Vágólapra másolva!
Zár alá helyezték a kárpátaljai Pósaházán létesült menekülttábort, hogy elejét vegyék az ázsiai tüdőgyulladás esetleges terjedésének - közölte kedden a nyugat-ukrajnai határőrcsapatok parancsnokságának sajtóosztálya.
Vágólapra másolva!

A jelentés szerint a Munkács környéki menekültszállás vesztegzár alá helyezését a tábor parancsnoka rendelte el. Az intézkedés értelmében mostantól a tiltott határátlépés közben lefülelt táborlakók egészségügyi felügyeletét a munkácsi járási KÖJÁL munkatársai látják el.

Ezen kívül közegészségügyi és járványtani ellenőrzést tartanak a nyugat-ukrajnai határőrcsapatok egységeinél, hogy megelőzzék a fertőző betegségek kialakulását és terjedését a személyi állomány körében, illetve biztosítsák a katonák számára a megfelelő egészségügyi feltételeket. A szemle során azt is ellenőrzik, hogy a határőrség mennyire gyorsan tudna reagálni esetleges járványhelyzetekre.

Az utóbbi hetekben Kárpátalján, az ukrán-szlovák határ térségében több mint száz kínai migránst fogtak el. Egy 55 fős csoportjukat legutóbb hétfőn reggel fülelték le és szállították Munkácsra. Őket a határőrség laktanyájának területén szállásolták el a pósaházai menekülttáborban bevezetett karanténra való tekintettel.

Az ukrán egészségügyi minisztérium időközben megerősítette, hogy vizsgálat céljából Kijevbe küldték annak a pakisztáni migránsnak a leleteit, aki a múlt hétfőn halt meg Pósaházán tüdőgyulladásban. Az illetékesek azonban hangsúlyozták, hogy rendkívül kicsi a valószínűsége annak, hogy az elhunyt halálát ázsiai tüdőgyulladás okozta, minden valószínűség szerint szokványos tüdőgyulladásról van szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!