Berúgott egy pilóta Dallasban, törölték a járatát

Vágólapra másolva!
A Japan Airlines Dallasból Tokióba tartó járatát a múlt héten törölték, miután a pilóta egy szállodai bárban berúgott, és hajnalig mulatott.
Vágólapra másolva!

A 49 éves pilóta akkor kezdett el inni, amikor a tokiói Haneda repülőtérről induló járat hétfői leszállása után egy étteremben vacsorázott a személyzet tagjaival. A szálloda egyik társalgójában, majd később a szobájában folytatta a bulizást, annak ellenére, hogy a személyzet figyelmeztette a zavaró viselkedésre.

Hajnali kető óra körül a szálloda személyzete kihívta a rendőrséget, mivel a pilóta továbbra is zajongott és zavarta a többi vendéget.

Bár a pilóta nem sértette meg a Japan Airlines irányelveit, amelyek szerint a beszállástól számított 12 órán belül nem szabad alkoholt fogyasztani, elővigyázatosságból eltiltották a repüléstől.

A légitársaság közölte, hogy azért törölték a járatot, hogy ellenőrizzék a kapitány fizikai és mentális állapotát, és időre volt szükségük, hogy gondoskodjanak a helyettesítéséről. A légitársaság ezt követően bocsánatot kért az utasoktól az okozott kellemetlenségekért - írta az Independent.

szonda
Szonda, illusztráció!
Fotó: Origo

Márciusban a Delta Airlines egyik pilótáját 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, miután részegen jelentkezett szolgálatra a skóciai Edinburgh repülőtéren. Eltiltották a repüléstől, miután a vizsgálat megállapította, hogy véralkoholszintje meghaladta a megengedett határértéket, és a hatóságok két üveg Jägermeister likőrt találtak a táskájában.

Korábban arról is írtunk, hogy a Delta légitársaság másik pilótáját olyan részegen jelentkezett szolgálatra a londoni Heathrow repülőtéren, hogy azt sem tudta, hova kellene repülnie. Őt fél év börtönre ítélte egy londoni bíróság.

Törölni kellett egy járatot az amszterdami Schiphol repülőtéren is, mert az első tiszt ittas volt. A repülőtéri rendőrség az indulás előtt állította meg az 51 éves pilótát, és a vérében a megengedett alkoholszint háromszorosát találták.

Szolgálatban volt, és épp a felszálláshoz készülődött egy pakisztáni pilóta is, akinek a vérében a megengedettnél négyszer több alkoholt találtak. Az 54 éves Irfan Faiz épp felszálláshoz készülődött az angliai Leeds Bradford repülőtérről, amikor a repülőtéri személyzetnek feltűnt, hogy bizonytalanul áll a lábán, és alkoholszaga van. 

A fapados Sunwing légitársaság gépe Calgaryból Reginába indult volna, ám Miroslav Gronych kapitány nem jelent meg egy órával az indulás előtt, ahogy a szabályzat előírja. A 37 éves szlovák pilóta 7.05-kor jelentkezett a kapunál, ám a földi személyzet arról értesítette az első tisztet, hogy Gronych alkalmatlannak látszik feladata elvégzésére. Amikor belépett a pilótafülkébe, 30 másodpercig tartott, amíg felakasztotta a kabátját, és a lábán is nehezen állt.