Kilenc év után egy tóból kerültek elő gyilkossági bizonyítékok Georgiában

Vágólapra másolva!
A Telfair megyében található Horse Creek tavából jogosítványok, hitelkártyák és más tárgyak kerültek elő, amelyek „új bizonyítékokat szolgáltatnak egy lezáratlan gyilkossági ügyben - közölték a georgiai hatóságok.
Vágólapra másolva!

A The Washington Post szerint egy mágneshalász április 14-én egy 22-es kaliberű puskát talált a tóban - közölte a georgiai nyomozóiroda egy hétfői sajtóközleményben. 

A horgász két nappal később visszatért ugyanarra a helyre, és újabb leletet talált: 

egy táskát, amelyben egy mobiltelefon, két jogosítvány és hitelkártyák voltak.


Az ügynökség szerint a jogosítványok és a hitelkártyák egy házaspáré voltak. A házaspárt kirabolták és halálra lőtték. 2015 januárjában egy út mellett találták meg a holttestüket. A nyomozók akkor azt mondták, hogy a holttestüket, és a házaspár autóját három különböző helyszínen találták meg - írja az NBC News.

A hatóságok szerint a házaspár az Atlantától északra fekvő Marietta városából származott és Telfair megyébe utazott, hogy megvegyenek egy 1966-os Mustangot.

Néhány nappal később a nyomozók letartóztattak egy férfit fegyveres rablás és gyilkosság vádjával. Azt mondták, a férfi úgy csalta a házaspárt Telfair-ba, hogy 

válaszolt egy online hirdetésre, amelyben a 69 éves férj veterán autót keresett, bár a csaló férfinak nem volt ilyen járműve.

A georgiai bíróság először ejtette a vádat, majd a férfi ellen 2020-ban másodszor is vádat emeltek. Az ügy még mindig nem zárult le. Az ügyészek most arra készülnek, hogy a férfi tárgyalása már augusztusban megkezdődhet, bár még nem tűztek ki időpontot - mondta a helyi bírói körzet kerületi ügyésze. Hozzátette, hogy az újonnan felfedezett bizonyítékok hasznosnak bizonyulhatnak.

Az ügyvéd elmondta, hogy a tóból előkerült puska ugyanolyan kaliberű, mint az a fegyver, amellyel a házaspárt lőtték agyon, bár a nyomozók még vizsgálják a fegyvert - írja a CBS News.
 

Atóban talált tárgyak miatt a nyomozók parancsot kaptak egy Telfair megyei ház átkutatására is, ahol további bizonyítékokat találtak.

 
A mágneshalászat által mindig bukkan elő valamilyen váratlan dolog a vizekből. Ahogy arról az Origo is beszámolt, múlt hónapban mágneses horgászok egy fel nem robbant lőszert húztak ki a massachusettsi Charles folyóból, alig néhány nappal azután, hogy ugyanezen a területen találtak már egyet. A lőszert átadták a Massachusetts Állami Rendőrség tűzszerészeinek, akik biztonságosan felrobbantották a robbanószert.