Itt van Putyin váratlan bejelentése

Fotó: X
Vágólapra másolva!
Az év eleji oroszországi gazdasági eredmények a várakozások felett alakultak - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy az ország GDP-je január-februárban éves szinten hat százalékkal nőtt.
Vágólapra másolva!

„Az év eleji adatok a kormány, az orosz jegybank és egyes szakértők által adott előrejelzések felettinek bizonyultak. Oroszország GDP-je január-februárban éves összehasonlításban hat százalékkal nőtt” - mondta az orosz elnök egy gazdasági kérdésekkel foglalkozó tanácskozáson.

Oroszország szövetségi költségvetési bevételei január-márciusban több mint másfélszeresére nőttek éves összehasonlításban - mondta Putyin.

Vlagyimir Putyin, orosz elnök Fotó: AFP/Sergei Savostyanov

„Oroszország gazdasági növekedése pozitívan befolyásolja a költségvetést, amelynek bevételei jelentősen meghaladják a tavalyi szintet. Különösen a nem olaj- és gázbevételek ugrottak meg 43 százalékkal az első negyedévben, míg a szövetségi költségvetés teljes bevételei három hónap alatt több mint másfélszeresére nőttek az előző évhez képest” - mondta.

Az ipari termelékenység is emelkedik - jegyezte meg az elnök, hozzátéve, hogy az ipari termelés februárban 8,5 százalékkal nőtt, ami „jelentősen magasabb, mint januárban, amikor a növekedés 4,6 százalékos volt” - írja a TASS.