Óriási földrengés rázta meg Nápolyt

Vágólapra másolva!
A Richter-skála szerinti 4,4-es földrengés hétfő késő este rázta meg Nápoly városát. A földrengés epicentruma Nápoly volt, de az utórengéseket több kilóméterrel arrébb is érezni lehetett. A lakosokat nem kellett evakuálni, de jelentős anyagi kár keletkezett.
Vágólapra másolva!

Hétfőn este Nápolyban 4,4-es földrengést mértek. A tűzoltókat leginkább veszélyes repedésekhez és leomló törmelékekhez riasztották. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de órákkal később is érezhető volt az utórengés - számolt be róla az ansa.it.

A Vezúv kitörése Michael Wutky festményén 1800-ból
A Vezúv kitörése Michael Wutky festményén 1800-ból
Fotó: Forrás: Getty Images

A jelenség Procida szigetén is érezhető volt, nemcsak Nápoly központi részén. Kilóméterekkel arrébb, például Casavatore-n és Giugliano Campaniában is érezhető volt a heves rengés. A Campi Flegreit már hétfőn reggel, helyi idő szerint 8.50-kor megrázta egy gyengébb, 2,3-as földrengés.

Keddre bezárnak az iskolák Pozzuoliban. A helyzet kezelésére gyűltünk össze. Több bejelentés érkezett a polgári védelemhez és a rendőrséghez is, de a vonalak túlterheltek. Nehézség esetén az üzeneteket a Pozzuoli önkormányzatának Facebook csatornája, valamint Gigi Manzoni polgármester számára juttathatják el. Addig is türelmüket kérjük

- írja a helyi önkormányzat Facebook-oldalán.

A nápolyi polgármester szerint 40 éve nem volt ilyen heves földrengés a térségben. A Vezúv Obszervatóriummal folyamatos kapcsolatban állnak, mivel a jelenleg látszólag nyugvó vulkán szeszélyes az elmúlt években.

Az MTI értesülései szerint egyelőre nincsenek értesülések nagyobb károkról, vagy esetleges áldozatokról, sokan azonban megijedtek, és az utcákra szaladtak a mentőegységek pedig folyamatosan kárfelmérést végeznek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!