Ötnapos jogosítvánnyal okozott balesetet egy BMW-s, meghalt a 17 éves utasa - videó

Vágólapra másolva!
Halálos autóbaleset történt hétfőn Romániában, Temesvár mellett. Egy sofőr egy kanyarban elvesztette az uralmat a járműve felett, az felborult és darabokra tört. A férfi utasa, egy 17 éves lány meghalt a szerencsétlenségben. Az illetőnek öt napja volt jogosítványa, az autót pedig vasárnap kapta.
Vágólapra másolva!

Halálos autóbaleset történt hétfőn Temesvár mellett

- számolt be róla a Tények

Egy BMW sofőrje egy bal kanyarban elvesztette az uralmát a járműve felett, az felborult és darabokra tört. A férfi utasa, egy 17 éves lány meghalt a balesetben.

 A 19 éves férfinak csak öt napja volt jogosítványa, az autót pedig vasárnap kapta. Őt kórházba szállították, a lány a helyszínen meghalt.

A rendőrség információi szerint egyikőjük biztonsági öve sem volt bekötve. Emberölés miatt indult eljárás az ügyben.

Az ilyen és ehhez hasonló tragédiák megelőzése érdekében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség törvénymódosítást kezdeményezett, hogy a 21 évnél fiatalabb sofőrök ne vezethessenek 100 lóerőnél nagyobb teljesítményű autót. 

Halálos baleset történt április 18-án késő este Budapesten a Liszt Ferenc repülőtérre vezető úton, mikor egy külföldi rendszámú autó a vele szembe érkező kocsinak csapódott. A balesetben ketten meghaltak, ráadásul a vétkes sofőr elmenekült a rendőrség elől az utasaival együtt.

Nem sokkal később két autó ütközött frontálisan szintén Budapesten. A helyszínre a fővárosi tűzoltók érkeztek ki, akik feszítővágóval mentették ki az autókba beszorult embereket. A mentésről készült fotógaléria ide kattintva érhető el. A Városkapu utca közelében februárban is történt egy tömegbaleset, egymásba futott hat autó.