Mindenkit meglepett a Londonba érkező Harry herceg

Harry,herceg,Károly,brit,uralkodó
Harry herceg
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Harry herceg megérkezett az Egyesült Királyságba, ahol május 8-án hálaadó istentiszteletet tartanak az Invictus Games Alapítvány 10. évfordulója alkalmából.
Vágólapra másolva!

Harry herceg egyedül érkezett ma az Egyesült Királyságba. Holnap egy különleges eseményen vesz részt a Szent Pál katedrálisban - és azt tervezi, hogy találkozik apjával, Károly királlyal is. 

Ez lesz az első útja az Egyesült Királyságba azóta, hogy februárban rövid látogatást tett az apjánál, miután kiderült, hogy a király rákos. Harry a hercegné nélkül vesz részt a londoni eseményen.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy most lesz az általa alapított sportverseny, az Invictus Games tizedik évfordulója, az ebből az alkalomból szervezett ünnepségre utazik haza. 

Sussex hercege egyedül utazott kaliforniai otthonából Londonba, hogy szerdán részt vegyen a Szent Pál katedrálisban tartott szertartáson, amelyet az általa alapított Invictus Games 10. évfordulója alkalmából tartanak, és amelyet a sérült katonák számára hozott létre. 

Úgy tudni, hogy ma több Invictus Games-kötelezettséget is vállal, és látták, amint a kelet-londoni Armoury House-ba látogat.

Ez nagyon közel van ahhoz a helyhez, ahol Kamilla királyné éppen egy általános iskolában tesz látogatást.

A Londonban töltött idő után Meghan és Harry nigériai körútra indulnak, hogy megbeszéléseket folytassanak az Invictus Games-ről, a harcban megsebesült katonák sporteseményéről, amelyet Harry alapított 10 évvel ezelőtt. A házaspár reméli, hogy nigériai útjuk megszilárdítja Nigéria jelenlétét a játékokon, és annak lehetőségét, hogy a későbbi években házigazdája legyen az eseménynek.

Amellett, hogy Londonban részt vesz az istentiszteleten, ahol felolvasást tart, Harry találkozhat édesapjával, a királlyal is, akivel igencsak megromlott a viszonya. Harry tavaly megjelent, vitatott hangvételű memoárjában, a Spare című könyvében szidalmazta királyi rokonait. Különösen mostohaanyját, Kamilla királynét bírálta.

Harry,herceg,Károly,brit,uralkodó
Harry herceg.
Fotó: AFP

Úgy tűnik, Harry három napig marad az Egyesült Királyságban. Idén már másodszor jár Nagy-Britanniában, miután februárban meglátogatta az apját, egy nappal azután, hogy bejelentették, hogy Károly rákos. Ez egy közeledő lépést jelentett a kapcsolatukban, amely megromlott, miután Harry és Meghan 2020-ban kilépett a királyi életből, és az Egyesült Államokba költözött. 

Azonban annak ellenére, hogy esetleg láthatja az apját, úgy tűnik, hogy az elhidegült bátyjával, Vilmos herceggel való találkozás nem szerepel a tervek között.

A Szent Pál katedrálisban tartandó szertartáson Damian Lewis színész fogja elszavalni az Invictus című verset. Az Invictus Gamesben részt vevő nemzetek képviselői, sebesült, sérült és beteg katonák, valamint veteránok is jelen lesznek - írta a Mirror.