Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

Vágólapra másolva!
Az orosz fegyveres erők katonái csapást mértek az ukrán hadsereg déli hadműveleti parancsnokságának főhadiszállására. Erről az ország védelmi minisztériuma számolt be május 1-jén.
Vágólapra másolva!

Az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek operatív-taktikai repülőgépe csapást mért az AFU (Ukrajna Fegyveres Erői) "Dél" műveleti parancsnokságának főhadiszállására, valamint 112 további helyen mértek csapást az ellenség katonáira és katonai felszerelésére 

- áll az orosz védelmi minisztérium összefoglalójában. A minisztérium hozzátette, hogy az orosz légvédelem megsemmisítette az AFU drónjait, valamint öt Hammer irányított légibombát és egy Uragan többszörös rakétavetőt. Emellett a védelmi minisztérium pontosította, hogy a "Központ" katonai csoportosulás egységei javították taktikai helyzetüket - írja az iz.ru.

Fontos célpont került orosz kézre

A csapatok déli csoportjának egységei előnyösebb vonalakat foglaltak el, valamint károkat okoztak az AFU 72., 93. gépesített, 92. rohamosztagos és 46. repülőgépes brigádjainak erőiben és felszerelésében a Donyecki Népköztársaság Andrejevka, Kurdjumovka és Konsztantyinovka településein

- közölte a minisztérium. Ahogy az Origo is beszámolt róla, újabb kegyetlen támadást indítottak az oroszok, többen meghaltak. Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét, Franciaország pedig nukleáris fegyvereket vetne be az orosz-ukrán háborúban.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el.